България отново заяви подкрепата си за европейската интеграция на Грузия.

...
България отново заяви подкрепата си за европейската интеграция на Грузия.
Коментари Харесай

Караянчева: България заяви подкрепата си за европейската интеграция на Грузия

България още веднъж съобщи поддръжката си за европейската интеграция на Грузия. Това стана ясно от думите на ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева след срещата с грузинския й сътрудник Иракли Кобахидзе, който е на посещаване у нас.

„ Изразяваме още веднъж цялостна поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Република Грузия и поздравяваме грузинския народ за избора му да включи в конституцията си своето предпочитание за европейска интеграция и участие в НАТО. Грузия е основен външно политически сътрудник на България, както Черноморския район, по този начин и в Южен Кавказ и, несъмнено, в източното партньорство “, разяснява Караянчева.

България приветства задълбоченото съдействие в инфраструктурната свързаност между Европа и Азия, добави ръководителя на Народно събрание.

„ Тя ще докара до подсилване на стабилността и икономическото богатство на двете страни. Грузия е стратегически сътрудник на ЕС по отношение на повишение на сигурността на енергийните доставки и диверсификацията “, съобщи Караянчева.

Срещата сред Караянчева и Кобахидзе се състоя  в Народното събрание, а по-рано денем двамата сервираха цветя пред паметника на незнайния войник в София. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР