България отново ще има свой представител на "Евровизия", след едногодишно

...
България отново ще има свой представител на "Евровизия", след едногодишно
Коментари Харесай

Българският изпълнител на Евровизия 2020 ще бъде обявен на 25 ноември

България още веднъж ще има собствен представител на "Евровизия ", след едногодишно неявяване от състезанието. Това стана допустимо, откакто Българската национална телевизия (БНТ) реализира съглашение за публично-частно партньорство за финансиране на присъединяване, оповестиха от медията.

Представителят ни в Ротердам ще бъде разгласен на 25 ноември от Българска национална телевизия и нейните сътрудници в плана. В българското присъединяване на "Евровизия " ще се включат продуцентски компании от България и Англия.

С преструктурирането на присъединяване на страната ни на "Евровизия ", фокусът ще падне върху обезпечаването на дълготрайно развиване на изпълнителите след изявата им на състезанието и даване на интернационална платформа за развиване на креативните промишлености в България, показват от Българска национална телевизия.

Надеждите на продуцентите са, че с новия метод ще се откри дълготраен механизъм за гарантиране на бъдещето на българското присъединяване в състезанието. Така, той ще се трансформира във опция за разпространение на България в Европа и в целия свят в позитивен подтекст.

"Евровизия " се провежда от 1956 година в съдействие сред публичните радио и телевизионни компании в Европа. Конкурсът се излъчва от над 50 малките екрани в Европа, Съединени американски щати, Австралия, Китай и други, като събира публика от над 200 милиона фенове. Това го прави най-голямото телевизионно събитие в света отвън спорта. През 2019 година известната стрийминг платформа "Нетфликс " купи правата за лъчение на състезанието в Съединени американски щати. През 2020 година "Евровизия " ще се състои в холандския град Ротердам на 12, 14 и 16 май. Всички конкурсни вечери ще бъдат предавани онлайн по Българска национална телевизия 1.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР