България отново е най-корумпираната държава в ЕС и региона на

...
България отново е най-корумпираната държава в ЕС и региона на
Коментари Харесай

България е най-корумпираната държава в ЕС!

 България още веднъж е най-корумпираната страна в Европейски Съюз и района на Източна Европа, съгласно годишния Глобален корупционен показател за 2019 година (CPI) на " Трансперанси интернешанал “. Миналата година тя заемаше също последното място в класацията.

България обаче е на 106 място в света измежду 183 страни. В Европейски Съюз страната с минимум корупция е Дания. Тя се подрежда и преди всичко в международно отношение, следвана от Нова Зеландия, Финландия, Сингапур и Швеция. А най-корумпирана в света е Сомалия, следвана от Судан, Сирия и Йемен и Венецуела.

Докато точките, отредени на Дания за ограниченията за справяне с корупцията са 87 от общо 100 точки, то за България те са единствено 43. Румъния и Унгария са с една точка преди нас – 44.

22 страни означават резултати, доста по-добри сред 2012 и 2019 година, в това число Гърция, Гвиана и Естония. Оценката зна CPI спада доста в 21 страни, по-специално Канада, Никарагуа и Австралия.

За интервал от седем години Гърция се е изкачила напред с оценка от 12 точки повече спрямо 2012 година Италия също е постигнала прогрес за този интервал, като получава 11 точки повече за това.

Правителствата на Канада, Франция, Англия и Съединените щати са станали по-корумпирани в очите на специалистите и бизнес ръководителите, съставили отчета. Съединени американски щати генерират най-нисък резултат от 8 години.

Индексът за справяне с корупцията (CPI) на основания в Берлин институт класира страните по възприемани равнища на корупция в държавните управления и държавните институции по канара от 0 до 100, като нулата демонстрира мощно подкупен обществен бранш, написа още " БГНЕС ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР