България Отмениха бедственото положение в Стрелча В града няма питейна

...
България Отмениха бедственото положение в Стрелча В града няма питейна
Коментари Харесай

Отмениха бедственото положение в Стрелча

България Отмениха бедственото състояние в Стрелча В града няма питейна вода, раздават се помощи  Виолета Русенова 24 юни 2019, 15:27  Отмениха бедственото състояние в Стрелча Източник: Getty Images/Guliver
едственото състояние в град Стрелча е анулирано от през днешния ден. За това осведоми локалната Общинска администрация.

Бедственото състояние беше оповестено от кмета на общината Стойно Чачов на 10 юни. Поводът бяха последствията и провалите в региона на вододайната зона на град Стрелча, свързани с усложнената метеорологична конюнктура. Това докара до компрометиране на ВиК оборудванията и нуждата от предприемане на незабавни и неотложни аварийно-възстановителни действия.

От средата на месеца градът бедства без питейна вода. Кметът изиска незабавна помощ от държавния запас. В града към този момент доставят минерална вода и хранителни артикули от първа нужда.

Водоноски имаше ситуирани на две места в града, само че водата от тях е негодна за пиянство. Може да се употребява единствено за битови потребности. Два тира с държавна помощ дойдоха в града. Те бяха раздадени на 4500 души.

Въпреки възобновеното водоподаването в домовете на хората, водата от чешмите бе негодна за пиянство и крие опасности за здравето.

Детската градина работи на спешен режим. Заради страха от болести от 100 до оня ден имаше 35 деца. „ Децата си носят, всеки си носи водичка в шишенце”, сподели Ангелина Прощакова – преподавател в ДГ- Стрелча.

Кризата с питейна вода докара до напрежение измежду хотелиерите, които регистрират отлив на туристи. „ Обаждат се по телефона и питат какво е ситуацията, тъй като с дребни деца, с внучета и се опасяват хората да потеглят изобщо”, сподели Василка Динчева - притежател на фамилен хотел.

Instagram
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Виолета Русенова
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР