България отлага въвеждането на таксата за пренос на руски газ.

...
България отлага въвеждането на таксата за пренос на руски газ.
Коментари Харесай

България отлага таксата за пренос на руски газ

България отсрочва въвеждането на таксата за транспорт на съветски газ.

Това стана ясно от взаимно изказване на водача на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателя на ПП-ДБ Кирил Петков, заяви Нова тв. Решено е страната ни да следва общия европейски метод.

„ Таксата не би трябвало да е едностранна – от страна на България. Трябва да се работи с Европейската комисия.

Само дружно, с всички европейски страни, този вид такси могат да бъдат наложени по подобен метод, че да имат резултат върху стопанската система и на Руската федерация. Затова взимаме решение да отложим таксата, да работим с Европейска комисия, до момента в който изработим общо решение ”, уточни Петков.

Той добави, че е взето решение да има цялостна бистрота по тематиката за евентуален покупател на " Лукойл ".   " Понеже е стратегически обект за България, няма да има опция тази договорка да бъде финализирана без утвърждението на Народното събрание, по този начин целият народ ще се запознае с евентуалния покупател, в случай че има подобен ", съобщи Кирил Петков, представен от  Българска телеграфна агенция.

  Във връзка с приемането на България в Шенген Кирил Петков означи, че сега и Европейската национална партия и демократичното семейство работят един до друг в Брюксел, с цел да се реализира резултатът " въздушен Шенген и точна дата ".   " Като има общи национални цели, използваме всичките си сили, тъй като за България - Шенген е народен приоритет и това беше една от аргументите това държавно управление да съществува ", добави Кирил Петков.

" За да няма никакви спекулации, с общо решение в Народното събрание ще се ратифицира сходна договорка или сходно искане ", разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов, представен от Българска телеграфна агенция.   Борисов изясни, че двете групи ще внесат законодателна смяна, която касае стратегически предприятия, освен в нефтопреработването, а и за нуклеарна енергетика, газопроводи и складове.

По думите му, защото страната ни е много покрай влизане в Шенген, с „ Продължаваме промяната “ са решили по този начин да подходят за „ Лукойл “, с цел да „ не ни спъне в последния миг “.   Да използван верния „ европейски “ метод, съобщи водачът на ГЕРБ. Според него по този начин и добросъседството ще продължи да бъде в главните преимущества на страната.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР