България Откриха мъртъв делфин на спирка във Варна Екоинспекцията в

...
България Откриха мъртъв делфин на спирка във Варна Екоинспекцията в
Коментари Харесай

Откриха мъртъв делфин на спирка във Варна

България Откриха мъртъв делфин на спирка във Варна Екоинспекцията в града е сезирала Районна прокуратура 27 май 2020, 18:03  Откриха мъртъв делфин на спирка във Варна
коинспекцията във Варна сезира Районна прокуратура за мъртъв делфин, открит на автобусна спирка в града. Сигналът е подаден на 26-ти май.

Това оповестиха от Министерството на околната среда и водите.

При огледа в региона е установен мъртъв образец от типа Муткур на два метра от спирка във Варна. По тялото на делфина не са видяни следи от риболовен мрежи или човешка интервенция, довели до гибелта му.

При инспекцията не е открит методът, по който тялото на екземпляра е попаднало в региона на автобусната спирка. Видът Муткур е включен в Приложение 3 на Закона за биологичното многообразие.

В този закон се не разрешава преместването на открити мъртви предпазени екземпляри от мястото, на което са открити. За нарушаване на въведената възбрана физическите лица се санкционират с санкция от 100 до 5000 лева, а на юридическите лица и едноличните търговци се постанова имуществена глоба от 500 до 10000 лева

За случая е известена Районна прокуратура-Варна за инспекция за съществуване на осъществено закононарушение. При определяне на причинителя, ако не се откри закононарушение по реда на Наказателния кодекс, ще му бъде формиран акт за административно нарушаване по екологичното законодателство.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР