България отчете нов рекорд от 188 новозаразени с коронавирус за

...
България отчете нов рекорд от 188 новозаразени с коронавирус за
Коментари Харесай

Берем плодовете на балове и мачове: нови 188 заразени с коронавирус

България регистрира нов връх от 188 новозаразени с ковид за деноноще при 3467 направени теста. Така общо откритите случаи от началото на епидемията надвишиха 6000, а дейните случаи към този момент гонят и са на път да изпреварят броя на оздравелите. Активните случаи са 2 811, от тях 483 души са признати за лекуване в болница, 32-ма са в интензивни отделения и останалите на домашно лекуване. През последното денонощие са оздравели 37 души. С това общият брой на хората, които са преодоляли инфекцията, към този момент е 3 037. От месец насам броят на оздравелите надвишава броя на дейните случаи, само че с бързото повишаване на новите случаи с по 100-150 дневно тази наклонност е напът да се обърне.

Нови четирима души са умряли: жена на 53 година с диабет и сърдечно заболяване, мъж на 71 година със сърдечно заболяване, мъж на 54 година със сърдечно заболяване, мъж на 61 година с диабет и сърдечно заболяване. Общият брой на умрелите с ковид в страната е 254 души.

Отново най-вече нови случаи има в София – 68, следван от Пловдив с 25. В останалите области разпределението е: Благоевград - 10, Бургас - 6, Варна - 7, Враца - 1, Габрово - 3, Кърджали - 4, Кюстендил - 9, Пазарджик - 2, Перник - 1, Плевен - 9, Пловдив - 25, Разград - 4, Русе - 6, Силистра - 4, Сливен - 6, Смолян - 4, София област - 10, София град - 68, Стара Загора - 5, Шумен - 2, Ямбол - 2.

Mедицинските чиновници с ковид са към този момент 465. Девет нови случая са регистрирани през миналото денонощие. От тях 5 са открити при медицински сестри, 2 - при санитари и 2 - при различен медицински личен състав.
Кантарджиев: Берем плодовете на баловете и всеобщите събирания

Според шефа на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев сега “берем плодовете на всеобщите събирания и абитуриентските балове “. Той съобщи, че в цялата страна се следи увеличена заболяемост, като новите огнища са свързани с баловете и всеобщите събирания на близки и родственици. Към това следва да се прибави и приносът на футболните мачове, които също стартират да дават резултат.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР