България от 1989 г. насам почти не се е развила

...
България от 1989 г. насам почти не се е развила
Коментари Харесай

Илия Троянов: Гледана отвън, България изглежда трагично

България от 1989 година насам съвсем не се е развила в тази посока, която е най-важната: на свободата, демокрацията и същинската обществена правдивост. Фактът, че една трета от българския народ е напуснал България или желае да я напусне, демонстрира, че тук доста хора не виждат опция да оцелеят, съобщи пред Нова телевизия немският публицист от български генезис Илия Троянов.
 Илия Троянов: “Не граници към Европейски Съюз, а морални граници, с които да дефинираме какво значи да си член на Европейски Съюз ”
Троянов живее и написа на разнообразни места по света - Найроби, Мумбай, Мюнхен, Париж Виена. Има над 20 книги с художествена литература, пътеписи и журналистика, преведен е на над 20 езика.

Според него гледана извън, България наподобява трагично. А българският народ е " доста мирен, дисциплиниран, неподвижен ".

Проблемите на България – корупция, централизация на власт, дали е политическа или икономическа, континуитетът на един хайлайф, който по-рано беше номенклатурата, в този момент е един тип олигархия, мафия, всички тези неща пречат на едно същинско развиване в България, коментира Илия Троянов.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР