България остава в периферията на процесите, свързани с бури и

...
България остава в периферията на процесите, свързани с бури и
Коментари Харесай

Доц. Рачев посочи кога точно ще ни ударят градушки, даде дългосрочна прогноза за август и септември и цитира американски данни за страшен студ на...

" България остава в периферията на процесите, свързани с стихии и гръмотевици в Централна Европа. Над страната ни ще премине циклон, който ще докара втората гореща вълна. Днес и на следващия ден ще е най-топло. " Това съобщи пред Българска национална телевизия климатологът доцент Георги Рачев. " В множеството места в страната температурите ще варират 34-38 градуса. В Сандански живакът може да доближи 39 градуса ", предвижда още Рачев.

Според него синоптичната конюнктура внезапно се промени. " Преди 24 ч можеше да предвиждаме, че през днешния ден и на следващия ден ще валим само че в този момент прогнозата е изменена. В четвъртък ще ни ударят първите градушки ", уточни топсиноптикът.

Той съобщи още, че сега времето в България е обикновено за този интервал от годината. В неделя температурите ще бъдат допустимо най-ниските. От вторник времето ще стартира отново да се затопля.

Рачев даде страхотна прогноза и за София, където съвсем няма да има превалявания и ни чака единствено слънце. " Единствено в неделя в столицата може да превали, само че това нещо може да се каже в четвъртък и петък ", посочи климатологът.

Той съобщи, че се чака август месец да бъде малко по-топъл от естественото. " Веднъж на 3 години септември месец не е прекрасен за море. В множеството случаи през този интервал е най-приятно да се върви на море. И тази година през септември се обрисува идеално време ", предвижда Рачев.

" Американците дадоха първи прогнози за след 6 месеца, за зимата. Ще има съществени студове за интервала на Йорданов ден. Подобни на тези, които бяха през предишния сезон. Тази прогноза за 6 месеца напред не съответствува доста с моята кристална топка, само че можете да ги следите, да забележим дали ще познаят ", приключи Георги Рачев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР