България остава най-корумпираната държава в Европейския съюз според възприятията на

...
България остава най-корумпираната държава в Европейския съюз според възприятията на
Коментари Харесай

Огнян Минчев: Корупцията у нас е заради начина на функциониране на институциите

България остава най-корумпираната страна в Европейския съюз съгласно усещанията на хората, живеещи в нея. Това демонстрира отчетът на " Трансперънси интернешънъл " за 2021-ва година. " Това нареждане на България в класацията демонстрира устойчива позиця на страната от 10 години насам, което е последно място в Европа и близо до някои африкански страни, само че казусът е, че това е резултат от избран метод на действие на институциите у нас ", това сподели политологът Огнян Минчев пред.

Според него точно това допуска ръководството на страната посредством систематична и огромна корупция по върховете на властта. За него това не е проблем, който се отнася единствено до избрани политически сили или персони, които употребяват властта.

" Това е систематичен феномен, който на процедура се отнася за цялостната институционална система на ръководство на българската страна ", установи Минчев. Политологът добави, че това място се дефинира от събитието, българската институционална, политическа и административна система е конструирана по метод, в който има необятни пространства за корупционни взаимоотношения.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР