България остана без представителки в категория до 48 кг, след

...
България остана без представителки в категория до 48 кг, след
Коментари Харесай

Еми-Мари Тодорова също отпадна от Странджа, в категория до 48 кг

България остана без представителки в категория до 48 кг, откакто и Еми-Мари Тодорова отпадна на полуфиналите на интернационалния боксов шампионат " Странджа ". В столичната зала " София " Тодорова отстъпи с 1-4 съдийски гласа (30-27, 27-30, 28-29, 27-30, 28-29) на републиканската шампионка на Индия Манджу Рани.

По-рано в същата дивизия конкуренцията напусна и Севда Асенова, която отстъпи с 1-3 съдийски гласа на представителката на Филипините Хосие Габуко.

В първия рунд Тодорова получи едно дясно кроше в лицето си, само че във втората половина пое самодейността и бе по-агресивната на кръга, като също пласира десни крошета и търсеше да комбинира с лява ръка. Вторият рунд продължи да бъде равносилен, само че Тодорова заслужи аплодисментите на публиката с някои свои комбинации от близка отдалеченост. За страдание, в последните 3 минути индийката увеличи експанзията и освен първа влизаше в размените, само че и пласира положителни прави удари с двете си ръце. Това очевидно натежа в оценката на съдиите, които присъдиха победа за Рани с 4-1 гласа.
 Станимира Петрова е първата ни финалистка на
Станимира Петрова е първата ни финалистка на " Странджа "

Превъзходството на българката бе явно

Еми-Мари Тодорова стана първата българска боксьорка, която има четири класирания на финали в първите си четири участия на европейски шампионати при подрастващите. В дебюта си на Шампионата на Стария континент през 2014-а тя печели сребро, през 2015-а става първа при девойките на шампионата в Унгария, по-късно през 2016-а печели купата при девойките в Турция, а през 2017-а я отбрани на Екологичен потенциал в София.

Също през 2017-а Еми-Мари победи при девойките до 18 год. в шампионата " Купа на нациите " в Сърбия, само че предходната година загуби първия си мач там. През 2018-а Тодорова завоюва бронзов медали на Европейското състезание за мъже и дами до 22 год. в Румъния.
 Севда Асенова загуби полуфиналната си борба на
Севда Асенова загуби полуфиналната си борба на " Странджа "

Българката изчакваше противницата си да " хвърли " първа, с цел да я отвърна

Преди да стартира да се занимава с бокс, Еми-Мари е упражнявала спортна гимнастика, акробатика, плуване, танци и балет. " Виновникът " тя да се захване с бокса е някогашният национал по класическа битка и европейски първенец за младежи Веселин Тодоров, който от няколко години е треньор по бокс (неговият татко Александър е бил боксьор).

Юбилейното 70-о издание на най-стария интернационален шампионат " Странджа " се организира сред 14 и 19 февруари в столичната зала " София ". Над 190-има боксьори и 100 боксьорки от 39 страни на пет континента се включиха в влиятелната конкуренция, като България е показана от 19-има мъже и 12 дами.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР