България остана без национален селекционер. Причината е, че договорът на

...
България остана без национален селекционер. Причината е, че договорът на
Коментари Харесай

България остана без национален селекционер

България остана без народен селекционер. Причината е, че договорът на настоящия ментор Георги Дерменджиев изтече на първи април 2020 година, т.е. преди пет дни, и към момента не е възобновен или удължен.

Дерменджиев пое България през октомври 2019 година и трябваше да води отбора ни в баража за Евро 2020 с Унгария, а при триумф и против спечелилия от двойката Исландия – Румъния. По стратегия дуелите трябваше да се състоят на 28 март и 1 април, само че те бяха отсрочени поради пандемията от Коронавирус 19. Ако някогашният ментор на Лудогорец и Левски ги бе спечелил, щеше да води лъвовете и на самото европейско състезание, защото в договора му има алтернатива за удължение с две години, която на този стадий не е задействана.

От БФС към момента не са коментирали по какъв начин ще действат по отношение на създалия се проблем. Има няколко разновидността, само че множеството членове на Изпълкома са „ за” Дерменджиев да продължи отпред на трикольорите.

До този миг той води България в три мача. През ноември 2019 година дебютира със загуба от Парагвай (0:1) в контрола, само че единствено три дни по-късно лъвовете надиграха с 1:0 Чехия в подготовка за Евро 2020 и по този метод прекъснаха 13-месечната си отрицателната си серия без победа. В края на февруари 2020 година Дерменджиев събра пробен състав за инспекция против Беларус, в която отборът ни падна с 0:1.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР