България още чака окончателното решение на групата Фолксваген за нейния

...
България още чака окончателното решение на групата Фолксваген за нейния
Коментари Харесай

Докато чака решението на "Фолксваен" България води кореспонденция с "Тесла" и "Хюндай"

България още чака окончателното решение на групата " Фолксваген " за нейния нов цех, само че в това време води преписка и с други автомобилните производители като " Тесла " и Хюндай ", споделя министърът на стопанската система Емил Караниколов в изявление за вестник " 24 часа ".

Както е известно, за момента Турция е определена като място за създаване на новия цех на " Фолксваген груп ", за който се бореше и България. Реализацията на плана обаче е спряназаради интервенцията на турската войска в Северна Сирия.

" За страдание, никой не е споделил: " Състезанието завърши, насочете се другаде ". България остава разполагаем, като досега нямаме нови отправени запитвания от " Фолксваген " и не е изискана спомагателна информация, прецизира Емил Караниколов.

Той добавя, че министерство на стопанската система готви писмо, което да бъде изпратено до компанията. В него ще има информация по какъв начин е завършила 2019 година и ще бъдат дадени настоящите стопански параметри за България.

В отговор на въпрос за възможни планове на " Тесла " към България, Караниколов показва, че се води писмена преписка с компанията на Елън Мъск. " Нашите упоритости са две - едната е за произвеждане на коли, другата е за произвеждане на акумулатори и батерии. С " Тесла " бихме почнали и с произвеждане на части, само че за нас най-добре е цех за коли или за акумулатори и батерии ", обобщава министърът.

Коментирайки ходът на диалозите с корейския тръст " Хюндай " Емил Караниколов сподели, че министерството на стопанската система е написали писмо до европейския офис на " Хюндай ", като се изчаква техния отговор.

Преди малко повече от два месеца министър председателят Бойко Борисов разгласи, че България е подготвена да построи авто цех. По думите му още през тази година в страната ще пристигна вложител, като към този момент няколко компании се колебаели дали да стъпят в страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР