България Он Еър Често не забелязваме колко много хора се нуждаят

...
България Он Еър
Често не забелязваме колко много хора се нуждаят
Коментари Харесай

Ресторант ще раздава безплатна храна на бездомници

 България Он Еър Често не виждаме какъв брой доста хора се нуждаят от помощта ни и на какъв брой от тях бихме могли да подадем ръка. Собственикът на заведение Мартин Мартинов е решил да дава прясно сготвена и топла храна на бездомници през целия зимен сезон.

Нуждаещите се имат опцията да посетят ресторанта му на ул. " Владайска " в София всеки работен ден 15:30 до 16:30 часа, а акцията ще продължи доникъде на март. Мартинов оказва помощ на всички бездомни в столицата за втора поредна година. От ресторанта ще раздават и на Бъдни вечер храна и дарове на хората в потребност.

" Винаги съм се чудил хората без покрив на главата си какво вършат зимата, къде намират топло и по какъв начин се лекуват, в случай че се разболеят. Така се роди концепцията за тази акция. Даваме първо, второ и трето - чорба, главно, десерт, самун ", споделя той.

Мартин Мартинов акцентира, че има доста бездомни, които съблюдават висока хигиена. А от ресторанта раздават и облекла на нуждаещите се.

" Стартирахме на 11 ноември. Първият ден бяха 50 души, сега са към 70. Има доста хора, които спекулират и взимат от храната на тези, които в действителност имат потребност. На 70 индивида има 5-6, на които не им е нужна тази храна. Връщам ги от опашката, само че нормално стават кавги ", изясни Мартинов пред екип на Bulgaria ON AIR.

Мартинов означи, че акцията му коства значително и персоналният му разход за кутии и принадлежности е към 120-130 лв. дневно. Плаща и допълнение към надниците на своите чиновници. За благополучие има и донори, които оказват помощ в самодейността на ресторанта.

" Има доста интелигентни хора - някогашни учителки, хора на науките и на изкуството. Чрез измами и " положителни " родственици са останали на улицата. Всеки ден ми става мъчително като видя опашката. Много тъжна картинка - това са наши родители, баби и дядовци ", прям е притежателят на заведението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР