България оживява в кадри и ритми в интерактивната изложба пред

...
България оживява в кадри и ритми в интерактивната изложба пред
Коментари Харесай

България оживява в кадри и ритми в интерактивната изложба пред Народния театър


България оживява в фрагменти и ритми в интерактивната галерия пред Народния спектакъл „ Иван Вазов ”. Очакваме над 25 000 души посетители по време на българското Председателство на Съвета на Европейски Съюз и защото няма по какъв начин всеки от тях да заведем в прелестните кътчета на страната ни, се опитахме през днешния ден посредством нея да им я представим.

Това съобщи пред публицисти от български и задгранични медии Лиляна Павлова, министър за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018, по време на представянето под купола на голяма шатра на интерактивна галерия за културно-историческото завещание на България, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Днес преди тържественото разкриване в Народния спектакъл „ Иван Вазов ” формалните посетители и представителите на 56 задгранични медии, упълномощени за събитието, ще прегледат изложбата с фотографии на емблематични места от България, ще се допрян до творбите огромни български художници, в които са пресъздадени хубостите на страната ни, нейните хора и паметни събития от историята ни. Ще я видят и българите онлайн, както и онлайн. Мултимедийната експозиция се прожектира върху разнородни по размери и форми прожекционни площи. На представянето й пред медиите присъединяване взеха известната изпълнителка на родопски песни Валя Балканска и известният състав „ Оратница ”, който по собствен метод интерпретира българския фолклор.

„ Надявам се, че успяхте да се насладите на нашата изненада, която сме подготвили за всички посетители на българското Председателство ”, обърна се Лиляна Павлова към публицистите. Изненада, която съчетава в себе си модерното, най-новите технологии, които ни дават опция по този виртуален, цифров метод да покажем българската природа, българското изкуство, българската тайнственост. В тази цифрова видеопродукция се разкриват осем теми- и всяка една от тях е продължение на изречението: „ България е… ” А тя е мистичност, история, култура- дано всеки да откри своя отговор каква е нашата страна, сподели тя.

Интерактивната галерия е готова с поддръжката на Европейска комисия, на представителството на Европейска комисия у нас, с финансиране от министерството за Председателството с 30 хил.лв. и със спонсорството на сътрудниците, съобщи пред медиите Лиляна Павлова.

Надяваме се да покажем пред гостите ни България и нейните хубости в най-хубава светлината- това е късмет да научат за нас и нашето изкуство, показа пред БГНЕС Християн Георгиев, който свири на дудук в група „ Оратница ”. Изложбата е невероятна и се вписва прелестно в нашата музика, сподели пред нас и Иван Господинов-Попа, реализатор от същата група. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР