България Огромен скок в цените на месото, спекула ли е

...
България Огромен скок в цените на месото, спекула ли е
Коментари Харесай

Огромен скок в цените на месото, спекула ли е

България Огромен скок в цените на месото, далавера ли е Експерт: Големият проблем е в Китай  Николай Киров 15 януари 2020, 10:58  Огромен скок в цените на месото, далавера ли е
Огромен скок в цените на месото, далавера ли е
 Васил Велев: В българската енергетика има триглав дракон
Васил Велев: В българската енергетика има триглав дракон
 Ново развиване с търсения за гърмежа на блок във Варна
Ново развиване с търсения за гърмежа на блок във Варна
 Подпалиха къщата на юрист в Ихтиман
Подпалиха къщата на юрист в Ихтиман
 Мъгливо и облачно през днешния ден, следва стопляне
Мъгливо и облачно през днешния ден, следва стопляне
 Арестуваха мъжа от Ветово, 20 кг експлозиви в дома му
Арестуваха мъжа от Ветово, 20 кг експлозиви в дома му
 Скандал, регионалният на София къса с
Скандал, регионалният на София къса с " Атака ", набили го
 Автоинструктори блокираха центъра на София, не желаят повече часове
Автоинструктори блокираха центъра на София, не желаят повече часове

„ За страдание няма място за далавера. Ако беше далавера, казусът щеше да е кратковременен. Големият проблем не е в България. В България имаше 1,4 млн. свине, от които към декември са избити 200 хиляди – 130 хиляди в огромните ферми и 70 хиляди в дребните дворове. Сега „ гръмнаха” два огромни свинекомплекса и това число се усилва. Естествено нещастието за всички притежатели на свине е сериозна. Но огромният проблем е в Китай”, това съобщи пред NOVА Кирил Вътев от Асоциацията на месопреработвателните.

Той разяснява скока на цените на свинското месо с към 60% през предходната година, повличащ след себе си и останалите месни артикули, защото потребителите се насочват към тях.

„ Африканската чума в Китай продължава да се развива стремглаво поради ниското равнище на биосигурност в техните огромни свинекомплекси. Миналата година те са избили над 200 милиона свине, като има допускания, че броя към този момент е достигнала 500 милиона. Официална информация Китай не подава”, акцентира Вътев.

„ Китайците добиха табиет да употребяват всеобщо свинско месо и потреблението там е два пъти по-високо в сравнение с в целия останал свят. Дефицитът е доста огромен. Китайските търговци поръчват по 1000-2000 контейнера с месо, всеки тежащ 20 тона. В момента обстановката е такава - Европа изнася за Китай толкоз, колкото ѝ разрешават мощностите да замразява месо и отново не задоволява търсенето.” сподели Вътев.

„ Все още никой не се ангажира с прогноза за повишаването на месото през тази година. И мисля, че не е допустимо, тъй като не се знае до каква степен ще се задълбочи рецесията в Китай. Има и различен забавен факт. Китай води договаряния с най-големите европейски свиневъдни комплекси в Европа, непосредствено да ги закупи. Водещите производители – Германия, Холандия, Дания и Испания нямат чума, тъй като при тях ограниченията за биосигурност са на извънредно високо ниво”, изясни Вътев.

Според него в даден миг казусът ще стане и политически, защото може да заплаши европейския пазар.

„ Прогнозите са, че китайската рецесия ще бъде овладяна след от 2 до 8 години. Цените сега леко се задържат, само че чакаме нови покачвания. Не можем да предвиждаме тъкмо с колко”, съобщи Вътев.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Николай Киров Източник: месо .comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара  1 С какъв брой нараства билетът за рейс поради новите тол такси  1 Кметът на София дефинира повдигането на налозите за заслужено  1 Ръст и в цената на саламите  1 Регламентират по какъв начин да се движим с тротинетка по пътя у нас --> Пaрите ни  С какъв брой нараства билетът за рейс поради новите тол такси С какъв брой нараства билетът за рейс поради новите тол такси  Кметът на София дефинира повдигането на налозите за заслужено Кметът на София дефинира повдигането на налозите за заслужено  Ръст и в цената на саламите Ръст и в цената на саламите  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 Не пропускай  Щетите след гърмежа в блока във Варна (СНИМКИ) Щетите след гърмежа в блока във Варна (СНИМКИ)  <br> Мелания с палто за <strong> хиляди долари </strong> (СНИМКИ) <br>
Мелания с палто за хиляди долари (СНИМКИ)
 <br> Ето ги - <strong> 10 най-красиви мъже в света </strong> <br>
Ето ги - 10 най-красиви мъже в света
 <br> Венера в Риби – дълбоките води на <strong> </strong> <br>
Венера в Риби – дълбоките води на
Последни  Огромен скок в цените на месото, далавера ли е Огромен скок в цените на месото, далавера ли е  Катастрофа блокира бул. Катастрофа блокира бул. " Брюксел "  Снимка: БГНЕС Прах и пепел след изригването на вулкана Таал  <p><strong>Били Айлиш</strong> ще извършва песента към кино лентата <span style= Били Айлиш ще извършва песента към кино лентата „ Джеймс...  Васил Велев, ръководител на УС на АИКБ Васил Велев: В българската енергетика има триглав дракон  <p>Никол и Том Евънс - една <span style= Никол и Том Евънс - една доста секси двойка във фитнеса  Касем Солеймани Съединени американски щати: Солеймани възнамерявал офанзиви и в България ...  Ново развиване с търсения за гърмежа на блок във Варна Ново развиване с търсения за гърмежа на блок във Варна  Смъртта на това момиче шокира Китай Смъртта на това момиче шокира Китай  VW ID.3 First Edition Надпреварата при е-колите се придвижва в Европа  Подпалиха къщата на юрист в Ихтиман Подпалиха къщата на юрист в Ихтиман  <p>10 навика, с които ще преобразиш живота си</p> 10 навика, с които ще преобразиш живота си  Мони Демиров Българин за образец по какъв начин се живее животът  Мъгливо и облачно през днешния ден, следва стопляне Мъгливо и облачно през днешния ден, следва стопляне  Самолет изхвърли гориво върху шест учебни заведения в Съединени американски щати Самолет изхвърли гориво върху шест учебни заведения в Съединени американски щати  <p>Твърденията на<strong> Колумб</strong> за <strong>канибали на Карибите са верни</strong></p> Твърденията на Колумб за канибали на Карибите са правилни  <p><strong>Космосът </strong>иска да <strong>ви убие</strong>, само че филмите ви споделят друго</p> Космосът желае да ви убие, само че филмите ви споделят друго  <p>Вижте културното <strong>наследство на Иран, </strong>което <strong>Тръмп заплаши</strong>&nbsp;</p> Вижте културното завещание на Иран, което Тръмп...  Microsoft пусна доста значим ъпдейт за Windows 10 Microsoft пусна доста значим ъпдейт за Windows 10  <p>Провал на руско-турските мирни договаряния за Либия</p> Провал на руско-турските мирни договаряния за Либия Всичко от през днешния ден Виц на деня - Моята жена твърди, че всички мъже са идиоти! - Лъже! Ето аз да вземем за пример съм ерген... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Истории, които споделяте  След Брекзит Англия се готви за Мегзит  Българи сътвориха вълшебна багра, която трансформира всяка стена в бяла дъска  Българска акушерка:  Българин е един от най-хубавите каскадьори в Холивуд  Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица Революция във Финландия, 6-часов работен ден, 4 -дневна седмица  Клои Кардашиян разяснява фотография на Преслава разяснява фотография на Водещи вести  Самолет изхвърли гориво върху шест учебни заведения в Съединени американски щати Самолет изхвърли гориво върху шест учебни заведения в Съединени американски щати  Смъртта на това момиче шокира Китай Смъртта на това момиче шокира Китай  Снимка: БГНЕС Прах и пепел след изригването на вулкана Таал  <p>Твърденията на<strong> Колумб</strong> за <strong>канибали на Карибите са верни</strong></p> Твърденията на Колумб за канибали на Карибите са правилни  Мони Демиров Актоьр в Съединени американски щати и модел в Азия - Мони Демиров  <p>Никол и Том Евънс - една <span style= Никол и Том Евънс - една доста секси двойка във фитнеса  <p><strong>Космосът </strong>иска да <strong>ви убие</strong>, само че филмите ви споделят друго</p> Грубите неточности във филмите за космоса, които учените не простят  <p><strong>Били Айлиш</strong> ще извършва песента към кино лентата <span style= Били Айлиш ще извършва песента към кино лентата „ Джеймс Бонд ”  <p>10 навика, с които ще преобразиш живота си</p> 10 навика, с които ще имаш по-щастлив и пълностоен живот  Катастрофа блокира бул. Катастрофа блокира бул. " Брюксел "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР