България очаква от Европейската комисия (ЕК) финансова помощ в безпрецедентни

...
България очаква от Европейската комисия (ЕК) финансова помощ в безпрецедентни
Коментари Харесай

Българя очаква финансова помощ в безпрецедентни размери от ЕК за охраната по границата

България чака от Европейската комисия (ЕК) финансова помощ в " невиждани размери " за защитата по границата. Това заяви служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев в понеделник по време на посещаване във Варна, като посочи, че тази седмица предстоят диалози с Комисията за това.

През януари канцлерът на Австрия Карл Нехамер сподели при визитата си в България, че Виена ще лобира пред Европейски Съюз София да получи, с цел да укрепи защитата на границата с Турция. По-рано през декември Австрия и Нидерландия към Шенгенското пространство .

В понеделник Демерджиев сподели, че се прави нужното всеки, който е проникнал от Турция, да бъде хванат на територията на България, с цел да не се позволява по този начин наречената вторична миграция. Това е едно от изискванията за приемането на България в Шенген.

" Няма страна в Европейски Съюз, която е външна граница, на чиято територия да не обхванат мигранти. В момента ние се оправяме най-добре с този проблем, в случай че мигрантският напън е непостижим с този от предходните години ", добави той.

Демерджиев настоя битката с незаконната миграция да се трансформира в народен приоритет и наказванията за каналджийство да бъдат повишени. " Не може да се подписват съглашения с по 5 месеца отнемане от независимост за човек, който сме залавяли два пъти за каналджийство ", сподели министърът.

Той добави, че може да се чакат полицейски акции по линия на каналджийството, както и свързани с изборите.

Австрия продължава да отстоява позицията си срещу влизането на България в Шенген. Преди дни Нехамер сподели пред австрийски публицисти, че ветото ще остане до тогава, до момента в който системата е " нефункционална ".

На фона на това в петък край софийското село Локорско бяха ​, задушили се в камион. Те са били събрани в прекомерно тясно пространство дружно с още 34-ма оживели.

Разследването до този миг откри, че става дума за проведена незаконна група, която прави трафик на бежанци. До този миг, единият от тях в Гърция.

В неделя за още един микробус с 43-ма мигранти, арестуван край Ихтиман.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР