България очаква над 3,5 млрд.лв. от Плана за възстановяване и

...
България очаква над 3,5 млрд.лв. от Плана за възстановяване и
Коментари Харесай

Над 3,7 млрд. лева ще дойдат идните месеци по Плана за възстановяване: Пеканов

България чака над 3,5 млрд.лв. от Плана за възобновяване и резистентност . Това съобщи заместител министър-председателят по ръководство на европейските средства Атанас Пеканов . Той показа целите в работата си в служебния кабинет.

Националният проект за възобновяване и резистентност и оперативните стратегии са основен запас за страната ни и той ще ни помогне да правим един сериозен скок в нашата стопанска система и за обстановката в страната, съобщи Пеканов. И добави, че по Механизма за възобновяване и резистентност би трябвало да изпълняваме нашите цели и да покриваме разнообразни знаци, да се оправяме по-добре и чак тогава да получим финансов запас .

" В идните месеци следва да се приготвят и започват процедури на стойност 3,7 милиарда лв. . Поели сме ангажимент и отговорност за обезпечаването на този забележителен финансов запас и да го защитим. За да отключим тези средства, трябват доста действителни дейности, с цел да знаем, че сме изпълнили контрактуваните с Европейска комисия задължения ", съобщи Пеканов.

По думите му това са капиталови действия и планове от една страна, които би трябвало да започват, с цел да оказват помощ на стопанската система ни, само че и да я създадат по-устойчива, каквато е задачата на проекта.

В същото време следва да се изготвят и одобряват законови промени , които да ни разрешат да осъществим тези 22 законодателни ограничения по второто заплащане, които са обещани в границите на тази година .

" Нашата цел в идващите седмици да подготвим тези процеси по този начин, че България да е съумяла на 100 % да отговори на тези задължения - тогава, когато би трябвало да ги отчетем пред Брюксел . Нашата вяра е това да сложи основи за резистентен развой на деяние за осъществяване на целия План за възобновяване и резистентност в идните години ", сподели още той.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР