България очаква да се присъедини към еврозоната през 2024 година,

...
България очаква да се присъедини към еврозоната през 2024 година,
Коментари Харесай

Ананиев: Влизаме в еврозоната през 2024 г.

" България чака да се причисли към еврозоната през 2024 година ", удостовери пред БНР финансовият министър Кирил Ананиев.

По думите му тежките стопански последствия в международен проект от пандемията от Covid-19 няма да попречат на проектите на страната ни да вкара единната европейска валута, а постигането на тази цел е обвързвано с осъществяването на уговорките от Пътната карта след присъединението към валутния механизъм ERM II, прочут у нас като „ чакалнята на еврозоната”.

В националния проект детайлно ще бъдат разказани дейностите, които би трябвало да бъдат подхванати от българските управляващи и бизнеса за сполучливото въвеждане на единната европейска валута в страната.

„ Към момента не се обрисуват съществени опасности за несъблюдение на някои от поетите задължения. " Разбира се, осъществяването на критериите от Маастрихт е релативно по отношение на динамични параметри, образувани от държавите-членки в еврозоната, които е мъчно да бъдат планувани в границите на актуалната несигурна среда “, посочи министър Ананиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР