България обсъжда варианти за реакция по повод напрежението между Русия

...
България обсъжда варианти за реакция по повод напрежението между Русия
Коментари Харесай

Петков: Обмисляме реакция на България по повод напрежението Русия-НАТО

България разисква разновидности за реакция във връзка напрежението сред Русия и НАТО. Това сподели министър председателят Кирил Петков и напомни, че настояването на Москва да бъдат изтеглени силите на НАТО от България и Румъния не оказва помощ за деескалацията, което е главен приоритет на България ().

Относно това, че страната ни ще получи подкрепление от Испания и Нидерландия, министър председателят съобщи, че сега се преглеждат разнообразни варианти:

„ Хубавото е, че има разновидности, които сега се разискват. И това, което мога да ви уверя, че те са с цялостния приоритет на България като страна, градивното участие в НАТО, и с фокус, както споделих, деескалация на напрежението. "

Темата беше коментирана и от вицепремиера Корнелия Нинова по време на Конгреса на Българска социалистическа партия. Според Нинова позицията на България би трябвало да бъде съобразена с подписаното съдружно съглашение :
Световни медии: България с мигновена реакция на съветското искане за евакуиране на НАТО
Днес сутринта Русия разгласи публично, че в предложенията за сигурност към Вашингтон е поискала НАТО да изтегли всичките си сили от Бълга...
Прочети повече
" България е суверенна и самостоятелна страна, която взима решенията си независимо и вън от всякаква непозната интервенция, без значение от кое място идва. Ние не желаем да бъдем въвличани във война . Настояваме да се понижи напрежението и разногласията да се вземат решение с дипломатически средства ", сподели Нинова, представена от БНР.

Междувременно Русия упрекна НАТО, че в отговор на предложенията ѝ за гаранции за сигурност Съединени американски щати и другите членки на НАТО са почнали " токсична " акция с подправени обвинявания против Москва . Това се споделя в коментар на съветското външно министерство, представен от РИА " Новости ".

" Вместо да се концентрират върху отговорите на значителните въпроси, сложени в съветските документи, Белият дом и западните му съдружници започнаха информационно-пропагандна акция, която показва страната ни като „ агресор “, „ зложелател на цивилизована Европа “ и опасност за интернационалната непоклатимост “, декларират от съветското ведомство.

По-рано съветската страна предизвести, че по-нататъшно игнориране на опасенията на Русия за личната ѝ сигурност ще има съществени последици .

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР