България обсъжда с Туркменистан доставки на природен газ за газовия

...
България обсъжда с Туркменистан доставки на природен газ за газовия
Коментари Харесай

България води преговори с Южна Корея за инвестиция от 1,5 милиарда долара

България разисква с Туркменистан доставки на природен газ за газовия хъб " Балкан ". На първия Каспийски стопански конгрес стана ясно още, че страната ни води договаряния и за огромна южнокорейска инвестиция за милиард и половина $ у нас и че не сме отпаднали от конкуренцията за " Фолксваген ". От Туркменистан - Александър Марков и Ивайло Стоянов.

 © Александър Марков
България и Туркменистан договарят за доставки на тюркменски природен газ от централноазиатската република, която има четвъртото по величина находище в света.

Тюркменският газ може да дойде до газовия хъб Балкан посредством суапови покупко-продажби през инфраструктурата на трети страни, добави министър председателят.

Бойко Борисов - министър - ръководител: В момента, и това говорихме с президента на четири очи, Русия от тука, три тръби имат големи и би могло за нашия газоразпределител " Балкан " да идва газ, с цел да има тази диверсификация, която и третият либерализационен пакет изисква, нали, в тръбата да има място за повече снабдители.Бойко Борисов, министър ръководител: Знаете, че има Каспийско море екологична оценка да не може да минава газопровод, петролопровод може, само че газопровод не. В същото време те са в тройката с най-големите газови залежи.
България и Туркменистан се договориха още да разкрият дипломатически представителства в двете страни.

В рамките на форума Българо-тюркменската междуправителствена комисия за икономическо съдействие организира четвъртото си съвещание, като двете страни подписаха пет документа за съдействие в региона на превоза, външните работи, както и електронните известия.
 © БГНЕС
Премиерът Борисов и министърът на стопанската система Емил Караниколов оповестиха, че България договаря за огромна южнокорейска инвестиция у нас в размер над 1,5 милиарда $.
Петя Аврамова, министър на районното развиване и благоустройството: Ще разгледаме всички сфери като индустрия, опазване на здравето, просвета, най-много енергийната сфера, ще разгледаме строителството, тъй че по всички тематики комисията ще излезе с съответни рекомендации.Емил Караниколов, министър на стопанската система: С Южна Корея все още към момента нямаме подписани контракти, дано да не гадаем. В доста начален стадий сме, инвестицията е такава, каквато на " Фолксваген ", дори малко по-голяма, само че не е за коли.
Утре в границите на форума министър председателят ще се срещне с министър-председателя на Руската федерация Дмитрий Медведев, с който ще обсъдят енергийни планове от съвместен интерес и за двете страни, и с вицепрезидента на Иранската република.
 © БГНЕС  © Александър Марков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР