България Образователен медиатор работи с децата, които нямат достъп до

...
България Образователен медиатор работи с децата, които нямат достъп до
Коментари Харесай

Образователен медиатор работи с децата, които нямат достъп до интернет

България Образователен посредник работи с децата, които нямат достъп до интернет Как учебни заведения, преподаватели и възпитаници се оправиха с шоковата цифровизация в изолацията около ковид, по какъв начин образователното наличие се трансформира в цифрово, какви са провокациите пред новата образователна година 12 юли 2020, 15:48  Образователен посредник работи с децата, които нямат достъп до интернет Източник: Dir.bg
расимира Благоева е шеф на Основно учебно заведение "Васил Левски " в пловдивското село Караджово от 20 година В школото се образоват деца от три етноса, по тази причина се работи взаимно с Център за междуетнически разговор и приемливост "Амалипе ". Завършила е едногодишен курс за професионално образование в Ню Йорк.

Dir.bg беседва с Красимира Благоева по какъв начин учебни заведения, преподаватели и възпитаници се оправиха с шоковата цифровизация в изолацията около ковид, по какъв начин образователното наличие се трансформира в цифрово, какви са провокациите пред новата образователна година.

Microsoft оказва помощ на българските учители да са „ в час “ с нововъведенията

Новата действителност в образованието с всички плюсове, открити дефекти и по какъв начин системата да работи като добре смазана машина ще са тематиките на конференцията "Образование от А до #. Иновативното учебно заведение ", което ще събере на една маса шефове на учебни заведения, ректори на университети, представители на европейските и българските институции, както и бизнеса, който предлага софтуерни решения. Форумът е на 17 юли в София Тех Парк като полемиката ще бъде предавана и онлайн през фейсбук страниците на уредниците. "Образование от А до #. Иновативното учебно заведение " е самодейност на Economic.bg, NOVA, Dir.bg и Kmeta.bg.

УНСС обмисля отчасти онлайн образование

- Г-жо, Благоева, по какъв начин се справихте с образованието по време на пандемията поради това, че част от учениците ви нямат механически устройства?

- Справихме с огромна готовност. Това, което се случи на 13 март беше шокиращо за всички, само че екипът с който работя има построен вътрешна мрежа на връзка. Тя дава опция във всеки един миг да имаме връзка между тях и да споделяме значими неща. Веднага по този канал стартира връзката в нашия колектив и ние доста бързо създадохме подготвеност да организираме образование на няколко писти. Работихме на няколко писти заради обстоятелството, че ние имаме интернет достъп, само че той не е до всички възпитаници.Учениците в нашето учебно заведение са от три обитаеми места и от три етнически групи - българи, турци и роми. За 95% от тях майчиният език не е български. Затова имаме учебен посредник, който работи от предходната образователна година и който е връзката сред учениците без механически устройства и интернет връзка от една страна и учителите от друга. Организацията беше такава, че част от учителите работеха синхронно с част от учениците в във виртуалните класни стаи, тъй като имаме построен облак в учебно заведение. С друга част от учениците имаше връзка в затворени фейсбук групи. Социалната мрежа е доста известна измежду фамилиите, с които ние работим и чийто деца учим. Те се усещат най-сигурни посредством тази мрежа, тъй като те нямат висока степен на техническа просветеност и не можем да ги препратим към платформа, в която те не се усещат сигурни. Имаше и трета група възпитаници, с която работехме посредством учебен посредник и с телефонна връзка сред родителя и учителя.

Училищен психолог: Онлайн образованието съкрати дистанцията родител-дете

- Каква беше тъкмо ролята на просветителния посредник в този развой?

- Образователният посредник е един тип многоръкия Шива. Затова е доста хубаво, когато попаднеш на изобретателен младеж. Образователният ни посредник е приключил нашето учебно заведение, произлиза от ромската общественост и добре я познава. Той беше нашата връзка с децата, които нямат механически устройства и чийто родители нямат просветеност да работят с тях, даже и да имат. Чрез него ние имахме 100% връзка с тези деца. Той даваше съвещания по другите предмети и в случай че нещо не беше ясно, получаваше помощ от учителите. Той консултираше децата по метод, по който образователният материал е наличен за тях. Този вид работа води до положителни резултати, тъй като доверието в нас пораства от страна на ромската общественост. Може да се каже, че успяхме да се оправим със обстановката, в която бяхме сложени - да образоваме отдалечено учениците. Голяма част от учениците ни нямат компютърни устройства и по тази причина на 22 март стартирах една акция за набиране на компютри. Много съм признателна на всички, които разпознаха учебното заведение ни и ни помогнаха. В рамките на една седмица събрахме повече от 50 компютъра като даренията продължиха да идват и по-късно. Компютрите, които ни бяха непотребни в тази обстановка дадохме на други две учебни заведения. В случая моето схващане беше, че компютри трябваше да получат тези деца, които могат да се оправят с тях без действителното наличие на преподавател. Ако дава компютър на дете, което не може да работи с него, нито родителите му да му оказват помощ, това не е помощ. Искам да допълня, че тези компютърни устройства не сме подарили на фамилиите, а сме ги дали да се употребяват за времето на изключителното състояние. След това тези компютри ще се върнат в учебно заведение.

Директор на варненско учебно заведение: Бяхме подготвени 50:50 за отдалечено образование

- По-подготвени ли ще бъдете, в случай че се наложи още веднъж да се учи отдалечено?

- Със сигурност. И децата, и ние ще бъдем по-подготвени. Всичките тези устройства, които сме ги дали за прилагане, минават през профилактика на компанията, която обслужва техниката в учебно заведение. Те ще бъдат почистени и пригодени за работа. Лошото е, че този вид отдалечена работа не е пригодна за работа с възпитаници от 1 до 4 клас. От 1 юни, откогато ни позволиха да работим с възпитаници в действителна среда, учебното заведение ни е цялостно, тъй като децата имат потребност от спомагателни съвещания, с цел да наваксат материала или да си подобрят триумфа.

Образование след пандемия: Промяната към този момент e необратима
Получавай най-горещите вести от Vesti.bg АБОНИРАЙ съдебна експертиза.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; } Фонетична БДС Изключена
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Водещи  Отново огромен брой инфектирани с ковид у нас Отново огромен брой инфектирани с ковид у нас  Плевнелиев: Мандатът на Радев ще остане в историята като напълно провален Плевнелиев: Мандатът на Радев ще остане в историята като напълно провален  Разделение в Българска социалистическа партия: Нинова желае избор на съмнение против кабинета, опозицията свика пленум без нея Разделение в Българска социалистическа партия: Нинова желае избор на съмнение против кабинета, опозицията свика пленум без нея  Дариткова: Ако Радев желае политически план, да излезе от Дондуков 2 Дариткова: Ако Радев желае политически план, да излезе от Дондуков 2  1 Как да си купя стаж, в случай че не ми стига за пенсия  1 40 години стаж, под 1000 евро пенсия в Германия  1 Колко хора работят на минимална заплата --> Пaрите ни  Как да си купя стаж, в случай че не ми стига за пенсия Как да си купя стаж, в случай че не ми стига за пенсия  40 години стаж, под 1000 евро пенсия в Германия 40 години стаж, под 1000 евро пенсия в Германия  Вижте кои са формалните почивни дни през 2020 --> Не пропускай  Учени откриха нов признак на COVID-19 - Теми в развиване | Vesti.bg Учени откриха нов признак на COVID-19 - Теми в развиване | Vesti.bg  Отново огромен брой инфектирани с ковид у нас Отново огромен брой инфектирани с ковид у нас  Красотата на света: Планините, които ще ви възхитят Красотата на света: Планините, които ще ви възхитят  Почина Гергина Тончева - емблематичният шеф на НГДЕК Почина Гергина Тончева - емблематичният шеф на НГДЕК Виц на деня Започнете деня с позитивна мисъл: " Ще се върна в леглото единствено след някакви си 17 часа "... Прочети целия Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
Вход Регистрация Потребителско име* Парола* Запомни ме забравена ключова дума Потребителско име* Полето Потребителско име не би трябвало да е празно. E-mail* Полето E-mail не би трябвало да е празно. Парола* Полето Парола не би трябвало да е празно. Парола (отново)* Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно. Име Полето Име не би трябвало да е празно. Дата на раждане Полето Дата на раждане не би трябвало да е празно. Декларирам, че съм се срещнал с Общите условия за прилагане на услугите на Нетинфо. Последни  <p>Нощните заведения отново отварят врати</p> Нощните заведения отново отварят порти Разрешават се и групови събития вид сватби, фамилни сбирки  Директорът на Френската гимназия: Гъвкавостта на системата ни избави в онлайн образованието Директорът на Френската гимназия: Гъвкавостта на системата ни избави в онлайн образованието " Учителите към този момент придобихме убеденост да прилагаме тази отдалечена форма ", споделя Емилия Богданова  Проф. Балтов: Протестите ще доведат до растеж на заболелите с COVID-19 в София Проф. Балтов: Протестите ще доведат до растеж на заболелите с COVID-19 в София " Тази наклонност се видя и по време на абитуриентските балове ", съобщи изпълнителният шеф на „ Пирогов “  Кунчев: Повече ме тормози броят на признатите в болница Кунчев: Повече ме тормози броят на признатите в болница " Оставете ни да работим, в случай че не се оправим, сменяте щаба и вършиме каквото желаете ", съобщи доцент Кунчев с зов към политическите водачи  <p>Ето кой чества през днешния ден, имен ден имат...</p> Ето кой чества през днешния ден, имен ден имат... Приемат Света Вероника за настойник на фотографията и фотографите  Какви са разпоредбите за пътешестване към Гърция? Какви са разпоредбите за пътешестване към Гърция? В неделя заран още веднъж имаше опашка от коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “.  Променливо време през днешния ден - къде ще вали? Променливо време през днешния ден - къде ще вали? Какви ще бъдат оптималните температури?  Apple iPhone SE Какво би трябвало да знаем за App Clips, които идват с iOS 14 Новата функционалност цели да понижи еднократното потребление на приложения  Министерство на вътрешните работи пусна фотоси, видео и мнения на потърпевши нощес служители на реда Министерство на вътрешните работи пусна фотоси, видео и мнения на потърпевши нощес служители на реда Не е упоменато кои са потърпевшите и какви са пострадванията им  Каракачанов: Президентът излезе от ролята си Каракачанов: Президентът излезе от ролята си Вицепремиерът с извънреден коментар за събитията от последните дни  Нинова: Това, което става на открито, е избор на съмнение на хората Нинова: Това, което става на открито, е избор на съмнение на хората Днес се организира 14-ата конференция на Софийската градска организация на Българска социалистическа партия  Поредна вечер на митинг в центъра на София Поредна вечер на митинг в центъра на София За трета поредна вечер жители се събраха на митинг в центъра на София  Спират до 14 юли издаването на QR кодове за Гърция Спират до 14 юли издаването на QR кодове за Гърция Задължителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, няма да бъде разполагаем за пътешестване през Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “ до 14 юли 2020 година  Фондация „ Живот със Синдром на Даун “ със мнение за смяна на нормативна разпоредба Фондация „ Живот със Синдром на Даун “ със мнение за смяна на нормативна разпоредба Целта е децата и хората със синдром на Даун да получат пожизнен най-малко от 50% неработоспособност поради генетичната особеност (или поради диагнозата).
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР