България няма претенции към нашите украински приятели, но имаме претенции

...
България няма претенции към нашите украински приятели, но имаме претенции
Коментари Харесай

Министърът на земеделието: Имаме претенции към мерките на ЕС за украинското зърно

България няма искания към нашите украински другари, само че имаме искания към Европейски Съюз, който може да създаде по-добри и по-работещи ограничения за отбрана на част от страните-членки от вноса на украинско зърно и други хранителни артикули. Това сподели през днешния ден пред Би Ти Ви служебният министър на земеделието Явор Гечев.

Заради незадоволителната отбрана на българските производители, да вкара краткотрайна възбрана на вноса на храни от Украйна.

, че ще наложи възбрана за украински импорт на зърнени и маслодайни семена до 5 юни в пет страни от Европейски Съюз, прилежащи на Украйна. Това обаче ще стане, откакто страните анулират обособените забрани, които са наложили. Предвидени са.

Според служебният аграрни министър всички ограничения, които са били препоръчани, са с помощта на позицията на България. Гечев означи, че България, Румъния, Полша, Унгария и Словакия са споделили на глас, че има проблем и той би трябвало да се реши. Той чака идващото решение да има стабилно и трайно решение на казуса.

Зърнопроизводител: Не караме майбаси и бентлита

Костадин Костадинов от национална асоциация на зърнопроизводителите означи, че казусът е почнал още с решението на последното постоянно държавно управление да наложи негласна възбрана на износа на зърно с аргумента, че ще го изкупи, с цел да попълни запаса. В последна сметка това не е станало и складовете са се оказали цялостни.

" Слънчогледът, нашият стои по складовете, а се внася от Украйна. Предложи ни се цена под себестойност, като единствено от него губим 800 млн. лева ", акцентира Костадинов.

В отговор на въпрос, той уточни, че са мит изказванията, че зърнопроизводителите карат " майбаси и бентлита ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР