България няма поколение във футбола и това е вън от

...
България няма поколение във футбола и това е вън от
Коментари Харесай

България има звезден отбор в лазарета

България няма потомство във футбола и това е вън от подозрение. На фона на дребното качествени играчи, селекционерът на България Красимир Балъков е лишен от цели 10 национали, които през годините са били част от селекцията на „ лъвовете “, написа „ Труд”.

Дали с тях резултатите щяха да са радикално разнообразни? Едва ли, само че конкуренцията в отбора щеше да е на по-високо равнище, а това щеше да повлияе и на качеството. Уви, хер Бала ще се оправя без тях в Подгорица против Черна гора, а по-късно и против Англия в София.

Владислав Стоянов

Вече две години и половина стражът на „ Лудогорец “ върви по тъгите. Вратарят е отвън игра от 21 март 2017 година, когато получи контузия по време на подготовка на националния тим преди квалификацията с Холандия. Тогава Стоянов скъса патерално сухожилие на лявото коляно и бе опериран незабавно в Букурещ. Впоследствие се оказа, че интервенцията е осъществена погрешно, поради което бяха направени нови интервенции. Сега футболист №1 на България за 2014 година е изцяло възобновен, само че не бърза със завръщането в игра.

Николай Бодуров

Капитанът на ЦСКА е здрав, само че за сметка на това е със статут на непотребен на стадион „ Българска войска “. Опитният защитник е може би най-хубавият на своя пост от родните играчи, само че против Англия си пролича, че неналичието на игрови опит се отразява директно на формата му. Бодуров не е играл от август насам, а по всичко наподобява, че някогашният състезател на „ Фулъм “ ще е надалеч от терените до пролетния дял от шампионата, когато може да има нов тим.

Страхил Попов

Десният бек отпадна от сметките на Красимир Балъков в последния миг. На негово място бе извикан Деян Лозев от „ Арда “, само че е ясно, че възможностите на дебютанта за игра са минимални. Попов е главен състезател в състава на България през последните години. В шампионата Лига на нациите бе в топ 3 на играчите с асистенции. Освен товае със статут на титуляр в турския „ Касъмпаша “, което е необичайност за родните футболисти зад граница.

Васил Божиков

Друг с повиквателна за Черна гора и Англия, изнемощял в навечерието на лагера. Бранителят е с контузия и мястото му бе заето от Георги Терзиев от „ Лудогорец “. Отсъствието му, както и това на Страхил Попов, ще докара до съществени рокади в защитата на „ трикольорите “, която в този момент ще включва само Антон Недялков от предходните квалификации.

Ивайло Чочев

Още един първокласен играч, който към този момент дълго е отвън строя. Халфът пострада по време на дуела с Черна гора (1:1) в София – скъсване изцяло на долната част на сухожилието на четириглавия мускул, съчетано с отчупване на парче от самата капачка. Чочев е навън до края на годината, само че макар контузията съумя да направи трансфер през лятото в „ Пескара “.

Михаил Александров

Халфът има 21 мача и 3 гола за България, само че от август 2018 година лекува контузия в лявото коляно. Тежкото пострадване докара до разлъка с съветския „ Арсенал “ (Тула). Бившият състезател на „ Лудогорец “ към този момент е благосъстоятелност на „ Арда “ и се чака още този месец да дебютира за новака в Първа лига.

Тодор Неделев

Звездата на „ Ботев “ (Пд) към този момент е възобновен от контузията, която го извади от състава за срещите с Англия и Ейре през септември. Опитният състезател обаче е отвън форма, а това повлия и на клубния му отбор, заемащ предпоследното място в елита. Със сигурност Неделев би бил от помощ за България, само че в миг, когато още веднъж заиграе на равнището, поради което бе мечтан от всички родни грандове.

Станислав Костов

Красимир Балъков не може да разполага и с голмайстора на Първа лига от последния сезон. Нападателят на „ Левски “ обикаляше през последните три месеца лекарските кабинети, в търсене на излаз от контузията, чиято диагноза по този начин и не ставаше ясна. В последна сметка сърцатият таран към този момент се подложи на интервенция от футболна болест, а преди дни стартира леки натоварвания.

Спас Делев

Опитният състезател е неразделна част от представителния отбор на България през последните години. Делев обаче съумя да си откри тим през август, когато се завърна у нас, позирайки с екипа на „ Арда “. Заради здравословни проблеми, извадили го и за мача с „ Дунав “ (0:2), някогашният футболист на ЦСКА и „ Берое “ записа едвам пет мача досега.

Андрей Гълъбинов

Таранът не се радва на огромен интерес от страна на селекционерите, без значение кой е отпред на „ лъвовете “. Сега нападателят на „ Специя “ лекува травма, която го извади от игра за последния мач на отбора му. Като цяло сезонът не стартира добре за Гълъбинов поради многото здравословни проблеми, а на собствен ред Красимир Балъков по този начин и няма да разположение умел таран с голмайсторски усет.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР