България няма подводен флот от 2011 година, когато последната българска

...
България няма подводен флот от 2011 година, когато последната българска
Коментари Харесай

Aдмирал Емил Ефтимов: Напредват разговорите за купуване на подводници за ВМС

България няма подводен флот от 2011 година, когато последната българска подводница " Слава " беше снета от въоръжение. От две години тя е музей.

Разговорите за пазаруване на подводници за Военноморските сили (ВМС) са в напреднал стадий, сподели началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Това се случва на фона на утвърдената преди дни стратегия за предпочитани капиталови разноски на Министерството на защитата. Тя включва 13 плана на обща стойност 6,6 милиарда лева Сред тях е и планът за новата подводница, предаа БНР.

Плановете за пазаруване на подводници не са от през вчерашния ден. България търси дизелово-електрически, втора употреба. Адмирал Ефтимов изясни:

" Предстоят да бъдат конкретизирани параметрите на техническо равнище, септември продължаваме на експертно равнище, с цел да можем по-късно като военни специалисти да представим параметрите на политическото управление – освен като придобиване на съответна платформа, а и какво е нужно за подготовка на екипажите, за инфраструктура, за бъдеща поддръжка, ремонт и развиване на тези платформи, с цел да бъде тя в действителност съответна отбранителна дарба, а освен разход ".

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР