България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма

...
България няма много излишно оръжие, да не казвам, че няма
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: България няма много изправно оръжие, какво ще правим, ако го дарим?

България няма доста ненужно оръжие, да не споделям, че няма доста изправно оръжие. Ако имахме, Армията нямаше да среща такива компликации. Ние имаме сериозен проблем с поддръжката на техниката и в огромен % тя е неизправна. Не виждам какво можем да дадем от изправното, което имаме. Това ще наруши нашите качества. Така министърът на защитата Димитър Стоянов разяснява възможния експорт на оръжия към Украйна. И попита: „ Ако го дарим, с какво ще изпълняваме нашите отговорности за националната сигурност? ”.

Стоянов разгласи, че има сигнали от Украйна, с които упорстват страната ни да помогне с оръжие. „ Имат избран лист с стремежи какво да им бъде предоставено от страните. Но отново споделям - България не разполага с толкоз ненужно оръжие, което да бъде предоставено. Ние просто ще изгубим качествата си ”, безапелационен е военният министър.

Министърът на защитата изясни, че Източният фланг към този момент е заздравен: „ Има четири многонационални бойни групи - България, Румъния, Унгария и Словакия. Това е стратегическата идея, според която бяха основани батальонните бойни групи. България не прави изключение ”, посочи Стоянов, който акцентира, че страната ни не е слабото звено в НАТО.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР