България няма много алтернативи за достигане на нормите, които се

...
България няма много алтернативи за достигане на нормите, които се
Коментари Харесай

Богомил Манчев: Втора атомна е алтернативата за намаление на въглеродните емисии

България няма доста други възможности за постигане на нормите, които се слагат от Европейски Съюз до 2030 година да достигнем понижение с 50% на въглеродните излъчвания, а до 2050 година - нулеви излъчвания, акцентира в " Още от деня " Богомил Манчев, ръководител на БУЛАТОМ.
Страната ни получава половината от електрическата енергия си от локални въглища с ниска калоричност и високо пепелно и сярно наличие и плащаме безценен налог излъчвания. Според Богомил Манчев в средносрочен проект алтернативата е изграждане на втора атомна централа.

Посещението на американските енергийни специалисти е информативно за тях и чакаме някакви рекомендации, само че не и генерални изводи, разяснява ръководителят на БУЛАТОМ.

Германия и Австрия не са сполучлив образец за различно решение на казуса с въглеродните излъчвания, означи Манчев. Германия конфигурира съществени мощности на възстановяемите енергийни източници от вятър и слънце - " към 64 000 мегавата от вятър и към 28 000 мегавата от слънце, които обаче усилиха нездравословните излъчвания, не ги понижиха, а и усилиха цената на електрическата енергия за жителите от 196 евро на мегаватчас на 310 евро, в България плащаме 85 евро. "
Богомил Манчев: Другата страна - Австрия, която е безапелационен съперник на нуклеарната енергетика, не е неприятно да престане да внася сила от Чехия, която е нуклеарна енергетика. Към момента нямаме друга базова сила, която да работи 24 часа и да може да бъде контролирана от индивида.
Какво сподели специалистът за заплахите при нуклеарните централи - вижте във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР