България няма интерес от това да не бъдат започнати преговори

...
България няма интерес от това да не бъдат започнати преговори
Коментари Харесай

Паси: Макрон тласка Балканите към Русия

България няма интерес от това да не бъдат стартирани договаряния за участие със Северна Македония и Албания.
Това сподели някогашният министър на външните работи Соломон Паси и акцентира, че " започването на договарянията за участие на Северна Македония и Албания се отсрочва за трети път ", съобщи БГНЕС.
" След ветото на френския президент Макрон неговият сътрудник Владимир Путин несъмнено си е поръчал една чаша шампанско. Към кого тласкаме Македония и Албания? Тласкаме ги в ръцете на Русия ли, на Турция ли, на Иран?. Само си припомнете какви старания постави президента Путин да спре Македония по нейния пък към НАТО ", попита още той. Паси добави, че се поставят съществени старания Сърбия да остане в орбитата на съветското въздействие.
Какво може да създадем с Макрон и против това негово ирационално решение от негова страна. Мисля, че външният министър Екатерина Захариева може да го убеди и той да си промени мнението, сподели някогашният посланик №1 на България.
" Ние нямаме интерес от това Македония, Албания, Босна, Косово да вървят обратно. Един ден Албания и Северна Македония ще станат членове на Европейския съюз, само че въпросът е с каква скорост това ще случи ", сподели още Соломон Паси.
А за обстановката към Северна Македония четете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР