България няма да строи магистралата през Кресненското дефиле засега. Проектът

...
България няма да строи магистралата през Кресненското дефиле засега. Проектът
Коментари Харесай

Магистралата през Кресненското дефиле се отлага

България няма да строи автомагистралата през Кресненското дефиле към този момент. Проектът следва да бъде модифициран в унисон с новата Зелена договорка на Европа. Това излиза наяве от известие на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ).

Страната ни е отдръпнала апликационната форма за финансирането на аутобана през Кресненското дефиле, само че продължава да преглежда плана като предпочитан и не се отхвърля от него, се споделя в известието на АПИ.

В него се твърди, че решението не стопира, а ще форсира екипната работа на всички институции, ангажирани с разширението на единствения " стеснен сектор " по направлението до границата с Гърция.

България е уведомила Европейската комисия за решението си да отдръпна Формуляра за кандидатстване за финансиране на лот 3.2 от Кохезионния фонд на Европейски Съюз. Той беше подаден за утвърждение на 9 август 2019 година

Днес изтичаше крайният период, в който българското държавно управление трябваше да даде отговор на редица въпроси на Еврокомисията, свързани със строителството на сектора.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР