България няма да спечели от това нещо и не виждам

...
България няма да спечели от това нещо и не виждам
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Не трябва да гоним Елеонора Митрофанова

България няма да завоюва от това нещо и не виждам за какво би трябвало да прибягва до тази мярка

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен публично даде зелена светлина на българския План за възобновяване и резистентност, по който страната ни има късмет да получи над 12 милиарда лева еврофинансиране.

"Не би трябвало да гледаме на тези средства като следващите, които би трябвало да усвоим, а по какъв начин да променим стопанската система с тях ", съобщи някогашният външен министър Ивайло Калфин в "България заран ".

По думите му, Планът за за възобновяване и резистентност ще спомогне българската стопанска система да стане по-модерна и по-зелена. Но са значими резултатите.

"Имаме 20 месеца, с цел да уговорим тези средства - до 2023 година Ние толкоз време единствено писахме Плана. Съвсем не е елементарно, много напрегната ще е работата на държавното управление, с цел да извърши Плана ", означи Калфин пред.

Бившият външен и обществен министър бе безапелационен, че не може да има връзка сред Плана за възобновяване и връзките с Република Северна Македония (РСМ).

"Не получаваме пари, с цел да сменяме националната си позиция. Натискът от страна на европейските институции е от дълго време. И предходната година пристигна у нас Фон дер Лайен, връзките с РСМ бяха в задънена улица, а настоящето държавно управление има късмет да раздвижи нещата. Всички упования са да има придвижване и да не спорим с години Самуил чий цар е ", уточни Калфин и акцентира, че България има дълготраен интерес РСМ да е част от Европейски Съюз.

Според него страната ни не би трябвало да гони съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова.

"Смисълът на посолството и посланиците е да тече някакъв разговор. Изгонвайки главата, отхвърляме всевъзможен разговор и контакт. България няма да завоюва от това нещо и не виждам за какво би трябвало да прибягва до тази мярка ", разяснява той.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР