България няма да предаде на Украйна нищо, което би застрашило

...
България няма да предаде на Украйна нищо, което би застрашило
Коментари Харесай

Денков: Няма да дадем на Украйна нищо, което би застрашило сигурността ни

България няма да съобщи на Украйна нищо, което би заплашило сигурността на страната ни. Това съобщи министър председателят Николай Денков в коментар за военната помощ, която готвим да окажем на Киев. Той посочи, че с украинската делегация през вчерашния ден са обсъждани само благоприятни условия, при които България да се усеща предпазена от самото начало.

Когато България получи изтребителите F-16 ще се нуждае и от различен тип противовъздушна защита, удостовери министър председателят Денков като добави, че този тип преход във въоръжението би лишил месеци и години, а Украйна се нуждае от бързи решения в този момент.

Вчерашната аудиенция на президентът на Украйна Володимир Зеленски е обвързвана с поддръжката, която той търси за присъединението на Киев към НАТО в подобаващия миг като е ясно, че това не може да стане в този момент, сподели още Николай Денков.

" Визитата сподели на всеки, че би трябвало да си зададе въпроса какво значи да си родолюбец - дали е родолюбец този, който пази родината си и който прави всичко допустимо да отбрани границите и хората или родолюбец би бил този, който споделя: " Елате, вземете територията, след това може да продължите нататък ". Това го мисля от дълго време ", уточни Денков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР