България няма да подкрепи кандидатурата на Македония за членството ѝ

...
България няма да подкрепи кандидатурата на Македония за членството ѝ
Коментари Харесай

Каракачанов: Няма да подкрепим Македония за НАТО и ЕС, ако продължава да изопачава историята

България няма да поддържа кандидатурата на Македония за участието ѝ в НАТО и Европейски Съюз, в случай че страната продължава да изопачава историческите обстоятелства. Това съобщи ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация и вицепремиер Красимир Каракачанов. Повод за неговите думи стана изявление на македонския министър председател Зоран Заев, че македонският език би трябвало да бъде считан за легален на територията на цялата Северна Македония по силата на Преспанския контракт.

В позицията на историк водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов се опълчи на изказванието, което дефинира като провокация и акцентира, че няма да допусне взаимни отстъпки с българската история. В своето публично мнение той напомня, че Северна Македония е географско название, което включва и сегашни земи от Република България. Каракачанов показва подозрение по отношение на активността на Българо-македонската комисия по исторически въпроси и не смята, че тя е способна да пази българските ползи. Споменава агресивното и безочливо държание от страна на македонските членове на комисията, които, по думите му, си разрешават груби операции и поддържат подправена историческа версия. Председателят на Вътрешна македонска революционна организация акцентира, че македонските земи са български. Затова няма да одобри:

" Хора с неразбираеми възгледи и с извърнат прочит на историята да се промъкнат в НАТО и Европейския съюз на гърба и за сметка на България и историческата правдивост, още по-малко, внедрявайки подмолно македонския език ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР