България няма да отменя Валутния борд и да променя фиксирания

...
България няма да отменя Валутния борд и да променя фиксирания
Коментари Харесай

БНБ: България няма да отменя Валутния борд и да променя фиксирания курс на еврото

България няма да анулира Валутния ръб и да трансформира закрепения курс на еврото. Това съобщи шефът на Българска народна банка Димитър Радев във връзка появилите се изказвания, че поради присъединението към ERM II страната ни би трябвало да направи тази решителна крачка, съобщи БГНЕС.

" Ние се намираме във финалната права по договарянията за присъединението и до присъединяване в еврозоната. Това е позиция на държавното управление. Тази тематика трета година в никакъв случай не е поставяна и по време на диалозите с европейските финансови институции ", безапелационен е шефът на Българска народна банка.

" Промените се вършат по единствения вероятен метод – през българския парламент. България ще влезе в еврозоната с този курс и левът ще отпадне, когато влезе еврото ", безапелационен е финансовият министър Владислав Горанов.

БГНЕС напомня, че темата за анулацията на Валутния ръб и закрепения курс се появи, откакто на уеб страницата на Българска народна банка се появи информация, че депутатът от ГЕРБ и ръководител на бюджетната комисия Менда Стоянова внася законодателни промени в Закона за Българска народна банка.

Финансовият министър, шефът на Българска народна банка и министър председателят Бойко Борисов участваха през днешния ден на 14-тата годишна среща на държавното управление с бизнеса. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР