България няма да остане без природен газ. Това заяви пред

...
България няма да остане без природен газ. Това заяви пред
Коментари Харесай

Стойнев: Ако искаме мир, трябва да има преговори, а не оръжия за Украйна

България няма да остане без природен газ. Това съобщи пред Българска национална телевизия Драгомир Стойнев. Той уточни, че през годините всички държавни управления са правили старания да разширят газопреносната система. Червеният народен представител посочи, че бизнесът желае да се договаря с Газпром, защото от там е най-евтиният газ, който България може да получи и има сигурни доставки.

Бизнесът е обезпокоен, тъй като към момента нямаме дълготрайни контракти за доставка на полутечен газ, нямаме графици, на каква цена ще пристигна той , регистрира Стойнев, само че настоя да се откри решение. Той е обезпокоен от банкрути, както и че бизнесът ще загуби конкурентоспособност, загуба на пазара в резултат на което ще се покачат цените. Апелирам съдружните сътрудници да прегледат всички ограничения, които се оферират, настоя Драгомир Стойнев. Всяка политическа мощ ще би трябвало да направи стъпка обратно в името на общото положително, би трябвало да се вземат най-правилните решения, добави той.
 Петков пред Le Monde за газа: Няма да отстъпим!
Петков пред Le Monde за газа: Няма да отстъпим!

Сигурен съм, че съветските управляващи въобще не харесват нашето държавно управление

" Ние можем да внасяме от Гърция почти 2 милиарда куб. м, от Румъния - почти 1,5 милиарда куб. м, от прилежаща Турция можем да внасяме 17 милиарда куб. м. Но турската страна към този момент отхвърля да подпише съглашение с " Булгартрансгаз ". На 5 май ще се събира координационен център по какъв начин ще се разпределят доставките за Централна Европа и за Балканите. Ако Турция не се съгласи, това ще стане доста мъчно ", разяснява още социалистът.

Институциите би трябвало да бъдат по-спокойни и , сподели Стойнев. По думите българските политици са длъжни да се обединят, да си приказват и да вземат решения, тъй като най-малкото нещо, което желае българското общество, е в този миг на неустановеност, която идва извън, политиците да се раздират от несъгласия.

Той сподели, че не изнасяме непосредствено оръжия за Украйна. Ако желаеме мир, би трябвало да има договаряния, а не оръжия за Украйна , посочи Стойнев.
 Няма нито едно наше нарушаване по контракта с
Няма нито едно наше нарушаване по контракта с " Газпром " и имаме документи за това

Николов: Отказваме да влизаме в икономическа война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР