България няма да изпраща никакъв контингент в Украйна, български войник

...
България няма да изпраща никакъв контингент в Украйна, български войник
Коментари Харесай

Стоянов категоричен: Български войник няма да стъпи в Украйна

България няма да изпраща никакъв контингент в Украйна, български боец няма да стъпи там, до момента в който служебното държавно управление е на власт. Това съобщи министърът на защитата Димитър Стоянов във Велико Търново, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

По думите на Стоянов макар известията в обществените мрежи, не върви никакъв развой на готовност, а се вършат годишни сверки, които се организират всяка една година във военните окръжия. Министърът прикани и в разгара на предизборната акция да не се вършат спекулации с тези тематики, свързани с спора в Украйна.

По отношение на производството у нас на въоръжение по натовски стандарти, Стоянов съобщи: „ Към МО е само компанията ТЕРЕМ, а тя не създава муниции с натовски стандарти, Министерство на стопанската система е принципал на военно-промишления комплекс. При визитата си в два от заводите на комисаря Бретон, беше демонстрирана способността на предприятията да създават 155- милиметрови снаряди по натовски пример. Имаме такива качества, количествата са лимитирани. Две частни компании са декларирали, че създават 155 мм снаряди. Това са частни договори, нямаме информация за покупко-продажбите.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР