България няма да изпраща медици и санитари на фронта в

...
България няма да изпраща медици и санитари на фронта в
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Министър Тагарев: Няма да изпращаме наши медици в Украйна, но ще подготвим украински санитари за фронта

България няма да изпраща медици и санитари на фронта в Украйна, само че ще приготви и образова украински санитари в симулационния подготвителен център на ВМА. Това стана ясно от думите на министъра на защитата по време на чуването му пред депутатите в Народното събрание.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 10948
От трибуната той напомни, че още 48-ото Народно заседание одобри решение за оказване на помощ на Украйна, където е упоменато, че т.4 от решението разрешава пребиваването до 60 украински санитари на наша територия за образование.

По думите на министър Тагарев до 15 бойни санитари на Украйна минават образование с дълготрайност 10 работни дни в симулационния център на ВМА, който е построен с финансовата поддръжка на Съединени американски щати.

Този симулационен център от най-ново потомство се употребява както за подготовката на наши санитари, по този начин има и потенциал да поеме образованието на бойните санитари за потребностите на Украйна, изясни министърът на защитата.

Относно присъединението на България в организацията на Европейския съюз за обезпечаване на един милион муниции и снаряди за Украйна разясни, че по този метод страната ни показва правилна поддръжка по отношение на новата секторна политика на Европейски Съюз за публични поръчки в областта на защитата. По думите му по този начин ще се основат благоприятни условия за подсилване на отбранителните качества на България.

Министър Тагарев разясни също по този начин, че присъединението ни към самодейността ще влее свежи парични средства в българската отбранителна промишленост, позволявайки ѝ да развие нови мощности.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР