България няма да изпълни ултиматума, поставен вчера от Русия -

...
България няма да изпълни ултиматума, поставен вчера от Русия -
Коментари Харесай

България няма да изпълни руския ултиматум

България няма да извърши ултиматума, подложен през вчерашния ден от Русия - да ревизира решението си за експулсирането на 70 души - дипломати и чиновници от задачите на Москва у нас.

Това се разбра от видеообръщението на премера в оставка Кирил Петков, публикувано 10 минути преди приключването на крайния период, даден от съветската посланичка Елеонора Митрофанова - а точно, 12 ч. на обяд на 1 юли.

" Няма да допуснем непознати дипломати да дават ултиматум на българската страна до 12 ч на обяд ", съобщи Петков.

Действията по изгонването на съветските чиновници към този момент получиха поддръжката на " Демократична България ", а през днешния ден и на ГЕРБ - в лицето на водача на партията Бойко Борисов.

В същото време обаче от сутринта тематиката се преплита в парламентарния надзор, като лидерката на Българска социалистическа партия и към този момент към момента съдружен сътрудник на Политическа партия - Корнелия Нинова, сложи под въпрос доствките на нефт, както и съдействието ни с Русия във връзка с АЕЦ " Козлодуй ".

Изреди и едвам няколко страни, скъсали дипломатически връзки с федерацията, измежду които България следва да се подреди.

Темата със 70-те бе обект на особено закрито чуване на шефа на ДАНС, както и на Кирил Петков преди ден в Народното събрание, както и на наново чуване на председателския съвет, провел се късно нощес.

Всъщност, става известно, компютрите малко са компоти. Твърденията за 70 души, работили против страната, не са напълно правилни.

На вчерашното закрито съвещание на Народното събрание министър председателят е дал информация, от която е станало ясно, че има два листата.

Този на ДАНС съдържа 37 имена, уличени в някаква нерегламентирана активност, в това число разпространение на дезинформация (каквато се лее от всички страни от началото на войната в Украйна).

Другият лист, от 33 лица, пък е направен от Външно в опит да се откри някаква взаимност в броя чиновници в дипломатическите представителства и от двете страни, научи Клуб Z. Идеята за такива опити датира от години, като все не е прилагана. На процедура, към 17 души от листата са били уличени в някаква сериозна нерегламентирана активност, съгласно изнесеното на съвещанието - макар че от държавното обвиняване през вчерашния ден показаха, че не разполагат с сходна информация.

Спорно е също по този начин по какъв начин ще бъдат изведени " в един аероплан ", като едните са дипломати, другите " шпиони ", а третите - редови чиновници.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР