България няма да бъде спирачка на РС Македония по пътя

...
България няма да бъде спирачка на РС Македония по пътя
Коментари Харесай

Захариева: България няма да е спирачка за Македония, само те могат да си бъдат спирачка

България няма да бъде спирачка на районен съд Македония по пътя и за Европейския съюз, безапелационен е външният министър Екатерина Захариева.

„ Няма да бъдем спирачка за Македония по пътя им за Европейски Съюз. Ние постоянно сме ги подкрепяли, първи признахме тяхната самостоятелност. Никога не сме крили изискванията за тяхната поддръжка, те постоянно са били ясни “, сподели тя и добави: „ Единствено те могат да си бъдат спирачка “.

Захариева акцентира, че България постоянно е била почтена и открита по отношение на районен съд Македония и това беше задачата на декларацията, призната от българския парламент.

„ Не мога да приема, че когато идват изборите, една експертна комисия ще бъде спряна. Тя не е спряна от нас. Ние когато имахме избори предходната година за Европейски парламент и локални управляващи, спряхме ли нейната работа? “, напомни външният министър.

Тя съобщи, че България постоянно е уважавала правото на самоопределяне.

„ Лошо е, че много политици в районен съд Македония си мислят, че на антибългарска вълна ще завоюват изборите. Изборите отминават, само че съседите остават. Никой не е спечелил от езика на омразата. Това е моят апел към нашите съседи “, сподели Захариева. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР