България няма да бъде пълноправен член на Еврозоната, Еврозоната няма

...
България няма да бъде пълноправен член на Еврозоната, Еврозоната няма
Коментари Харесай

Секретният доклад на БНБ: Еврозоната няма да има положителен ефект върху икономиката ни

" България няма да бъде пълновръстен член на Еврозоната ", Еврозоната няма да има позитивен резултат върху стопанската система ни ", " Решенията в Еврозоната няма да са оптимални за България ", " Валутният ръб подсигурява бюджетната дисциплинираност на България ".
Това са заглавия на глави от секретния отчет на Българска народна банка, който шефът на централната банка Димитър Радев отхвърли да даде на депутатите предходната седмица при чуването си в пленарната зала.

Документът бе показан пред медиите от партия " Възраждане ", която съумяла да се добере до него. 
Докладът на Българска народна банка демонстрира, че не сме подготвени за еврозоната и това би донесло на България доста негативи, обявиха от „ Възраждане ” в коридорите на Народното събрание. 

„ Миналата седмица, когато се изслушваше шефа на Българска народна банка, поискахме няколко пъти да ни бъде възложен разбора, който трябваше да бъде направен от взаимната работна група сред Българска народна банка и Министерството на финансите. Такъв не ни беше възложен с претекста, че Банката няма по какъв начин да го направи единствено и само от нейна страна. Поискахме го от министър Пеканов, само че отново без резултат. Обърнахме се още един път към господин Радев и той реши да ни даде половината от разбора, който е изработен. Той ни беше даден в края на предходната седмица. Президентът си съблюдава обещанието ”, сподели Костадин Костадинов. 

„ Анализът е поразителен. Все още не знаем каква тъкмо е позицията на Пеканов и неговата част от координационната група. Имаме догатки, че може би там някой се е опитал да манипулира цифрите и обстоятелствата, които са излъчени от Българска народна банка ”, разясни той. 

От партията не престават да упорстват привикване на референдум за приемането на еврото. 

„ Анализът е 130 стр., само че ние извлякохме няколко точки от него, които потвърждават че страната ни не е подготвена. Валутният ръб все още овладява инфлацията в страната, за разлика от влизането ни в Еврозоната, решенията в Еврозоната няма да са оптимални за България в множеството решения, както и страната ни ще загуби опцията за противопоставяне на налаганата политика от ЕЦБ и така нататък ”, съобщи и Деян Николов.
От " Възраждане " считат, че загръглянето на цените и разноските на компаниите за превалутиране ще доведат до по по-висока инфлация. Затова съгласно тях " еврото е капан за българската стопанска система ".

Дори и България да катастрофира, Народното събрание няма да има опция да направи нищо, обявиха още от партията на брифинга в Народното събрание.
 

 
 
02 Ное 202210202 Ное 20225902 Ное 202217102 Ное 202221202 Ное 202212102 Ное 2022153КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани26 Окт 2022101719 Окт 202259921 Окт 2022113624 Sep 20222316
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР