България няма ангажимент за прием на мигранти с канцлера Меркел.

...
България няма ангажимент за прием на мигранти с канцлера Меркел.
Коментари Харесай

Борисов: България няма ангажимент за прием на мигранти с канцлера Меркел

България няма ангажимент за банкет на мигранти с канцлера Меркел . Нито сме приемали, нито ни е предлагано. Нито за пари - нито за без пари. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов преди началото на днешното държавно съвещание.

Поводът е изказването на вицепремиера Красимир Каракачанов, който дефинира като акция с подправени вести против държавното управление и настоя ДАНС да вземе ограничения.

 Каракачанов: ДАНС да обясни кой и за какво пуска клюки за самолети с мигранти
Каракачанов: ДАНС да обясни кой и за какво пуска клюки за самолети с мигранти

Срещу България се води една акция от подправени вести

" Действително си играят със страховете на хората. България нито е поемала ангажимент - виждате Италия, Испания, Гърция подписват съглашение или се договарят - това си и е тяхна работа, ние не се месим във вътрешните им работи. България нито сме се договаряли с канцлера Меркел, нито сме приемали, нито ни е предлагано - нито за пари, нито за без пари. Единственото, което сме работили интензивно в шестте месеца е по Дъблинското съглашение , тъкмо по тези въпроси да бъде решен заслужено за всички ", установи Борисов.

По думите му даже в този момент Гранична полиция е била в интервенция по залавянето на каналджии . " 10 дни ги дебнеха едни каналджии - два джипа с 26 души вътре. Сега обясняват дали са регистрирани и са тръгнали за Сръбската граница ".

" Мисълта ми е, че се постанова сходна теза в обществото . Едва 11% са ни запълнени центровете. Аз скърбя, че с цел да опровергаем такива неистини, би трябвало да отговорим, тъй като мои думи се чуват в цяла Европа и всички ще кажат в миг, в който ние се чудим какво да вършим със стотиците хиляди, милиони бежанци, България единствена няма ", сподели Борисов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР