България Нов спор за изтребителите Президентът смята, че правителството и

България Нов спор за изтребителите Президентът смята, че правителството и ...

Нов спор за изтребителите.

България Нов спор за изтребителите Президентът смята, че правителството и парламентът са задраскали състезателната процедура, а Каракачанов заяви, че темата не трябва да влиза в предизборната кампания Виолета Русенова 19 май 2019, 19:52
пор между президента и управляващите и заради преговорите със САЩ за новите изтребители. Според Румен Радев „След като правителството и Народното събрание „задраскали“ състезателната процедура, която била гарант за постигане на най-добри условия за България, вече трудно можело да говори за преговори“.

Военният министър Красимир Каракачанов отрече преговорите със САЩ да са предопределени.

„Бих коментирал неговите думи – когато се водят преговори, трябва да има радиомълчание. В края на краищата темата с превъоръжаването на армията не трябва да влиза в предизборната реторика. Абсолютно не съм съгласен, че няма преговори. Преговори има – тежки са, но те ако бяха лесни, още преди 10 години, когато сегашният президент беше командващ на Военновъздушните сили, щяха да приключат и щяхме да имаме отдавна нови изтребители”, коментира Каракачанов.

 Instagram
Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ СЕ Редактор: Виолета Русенова Източник:     

Източник: vesti.bg