България никога не е заявявала, че ще дарява самолети МиГ-29.

...
България никога не е заявявала, че ще дарява самолети МиГ-29.
Коментари Харесай

УДИВИТЕЛНО: Митко Есемеса твърди, че Си Ен Ен се позовава на фалшиви документи

" България в никакъв случай не е заявявала, че ще подарява самолети МиГ-29. Вероятно документите са модифицирани ". Това съобщи Димитър Стоянов на брифинг пред Министерски съвет, с което даде да се разбере, че теч от Пентагона съгласно българските управляващи няма, а авторитетни медии като Си Ен Ен се базират на имитации. 

Ясно би трябвало да се направи извод до каква степен тези документи са достоверни и секретни, очевидно те с модифицирани, сподели Стоянов. И изясни, че самолетите ни дежурят и през днешния ден. Припомни и че са оповестени две публични поръчки за пазаруването и ремонт на мотори. 

В Закона за защитата имало ясно написани текстове, които не разрешавали друга страна да носи нашата защита на въздушното пространство, a това можело да стане взаимно с нея. 

Има сериозна законова спънка самолетите ни да бъдат предоставяни и те са ни нужни, безапелационен бе военният министър.

Триъгълните покупко-продажби са част от решението на Народното събрание. Там ясно е записано, че би трябвало да търсим благоприятни условия да сменяем нашето остаряло въоръжение с натовско. Категорично мога да заявя, че такива диалози са водени за триъгълни покупко-продажби за друг тип техника, сподели още Стоянов. Не пожела да разяснява тъкмо за каква техника става дума, тъй като “партньорите са поискали тази информация да остане конфиденциална “.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР