България неведнъж е заявявала своята готовност да поеме ангажиментите си

...
България неведнъж е заявявала своята готовност да поеме ангажиментите си
Коментари Харесай

Министерството на икономиката и ОИСР започват Преглед на инвестиционната политика

" България нееднократно е заявявала своята подготвеност да поеме уговорките си на предстоящ член на Организацията за икономическо сътрудничество и раз (Организацията за икономическо съдействие и развитие), като неведнъж е заявила своя прогрес и съответните дейности, които ще предприеме ". Това съобщи зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, който откри сесията по пускане на Прегледа на капиталовата политика на България по присъединението ѝ към Организацията за икономическо сътрудничество и раз.

Икономическият зам.-министър изрази убеденост, че този акт ще даде опция да се оцени постигнатото от България и да бъдат мобилизирани повече частни вложения, които да подкрепят икономическия напредък и устойчивото развиване на страната. За тази цел е основана Междуведомствена работна група сред разнообразни министерства и организации, които да вземат участие интензивно в правенето на материалите. Министерството на стопанската система е координиращият орган в това направление, а дълбока ангажираност по работата беше изразена от всички участващи в срещата заместник-министри и ръководители на организации.

Зам.-министър Борисов означи още, че с помощта на дейния капиталов маркетинг нараства броя на фирмите, разглеждащи България като евентуална дестинация. Той даде образец с това, че от началото на годината към този момент има връчени 6 документа на обща стойност към 100 млн. лева, свързани с разкриването на 600 нови работни места. По думите му тази наклонност ще се резервира до края на годината, където се чака цената на сертифицираните планове да доближи до към 2 милиарда лева На срещата бяха показани и макроикономическите преимущества на България по линия на предстоящ стопански напредък, финансова непоклатимост и положение на бизнес средата и кредитния рейтинг.

Представителят на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Фредерик Верле, от своя страна, изрази удовлетворение от постигнатия прогрес на България по стартирането на Прегледа и обвърза капиталовата политика и капиталовия климат освен с ограниченията за поощряване на вложенията, само че и с конкуренцията, търговията, данъчно облагане, въздействието върху околната среда, въздействието върху обществения бранш, правораздаването и растежа на Брутният вътрешен продукт. Работата по Прегледа ще продължи до края на първото тримесечие на 2021 година, когато се чака цялостният отчет на специалистите от Организацията за икономическо сътрудничество и раз.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР