България не се развива добре, а политическата система не осъществява

...
България не се развива добре, а политическата система не осъществява
Коментари Харесай

Учени, предприемачи и интелектуалци с програма за развитието на България

България не се развива добре, а политическата система не реализира политики и работи в доста огромна степен за себе си. Това съобщи проф. Атанас Семов е студиото на „ Лице в лице”. Той означи, че такова е мнението на специалисти от Българската академия на науките, които са създали изчерпателен разбор на процесите в разнообразни сфери на стопанската система и обществото.

„ Ние сме единственият народ в Европа, който има два публични празника на духовността и единственият, който има сходен беден дял от Брутният вътрешен продукт за просвета и просвета. Истинската будителска задача е ясната идея накъде да върви България”, безапелационен беше той.

В плана „ Възгледи за национални цели и цели за стабилно развиване на България” са ангажирани също бизнесмени и интелектуалци, а отпред на екипа е някогашният шеф на Българска академия на науките акад. Стефан Воденичаров. Семов назова разбора „ неповторим документ, който може да извършва значима, спасяваща България функция”.

В него са наранени всички аспекти на действието на страната с ясни оценки на сегашните проблеми и оферти за решаването им. За финансирането на ограниченията също е помислено: „ Цялото празнодумство, че страната няма пари, е оборено – страната всяка година губи към 10% от Брутният вътрешен продукт или 9 милиарда лв. – 2,5 милиарда от източване на Данък добавена стойност, 2 милиарда от публични поръчки, извършени на повишени цени, 1,5 милиарда от акцизи на горива, тютюневи произведения и алкохол, 1,5 милиарда от погрешно изчислени инвалидни пенсии, половин милиард сив бранш в туризма – задоволително пари за реализиране на политики”.

Предложението на Семов е документът да бъде импортиран в Народното събрание и да бъде гласуван от всички партии за по-късно да се трансформира в рамката, към която развиват предизборните си стратегии.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР