България не подкрепя предложението на Европейския парламент към Съвета на

...
България не подкрепя предложението на Европейския парламент към Съвета на
Коментари Харесай

Кабинетът ще излезе с позиция в защита на Унгария

България не поддържа предлагането на Европейския парламент към Съвета на Европейски Съюз за започване на процедура против Унгария по член 7 от контракта за Европейския съюз. Това заяви вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов .
Унгария може да загуби правото си на глас в Европейски Съюз Екологичен потенциал одобри отчет, в който се показва опасност за върховенството на закона в страната
На оперативно съвещание през днешния ден Министерският съвет е взел решение да изготви позиция в отбрана на Унгария. То е свикано по предложение на Каракачанов, вицепремиера Валери Симеонов и министърът на околната среда Нено Димов .

По думите на Каракачанов политиката на Унгария касае суверенното право на всяка една страна да трансформира своето законодателство и да организира политика.

" Ако това не се харесва на една ли друга парламентарна група в Европейския парламент, това си е техен проблем, а не е проблем на суверенната страна ", посочи военният министър.
Чешкият министър председател не поддържа еврокритиките против Полша и Унгария Андрей Бабиш е безапелационен: Няма да приемем даже и сирийски сирачета
Валери Симеонов съобщи, че по отношение на Унгария се прави репресивна акция, която не почива на причини. По думите му днешното предложение на Министерски съвет е стимулирано освен от нашите тесни връзки с Унгария, а и от неналичието на сериозна юридическа или каквато и да било друга обосновка по предлаганото решение за налагане на наказания против Унгария.

Нено Димов пък разяснява, че страните от Централна и Източна Европа имат сходни проблеми, които могат дружно да се отстояват, като подсети за поддръжката на България за самодейността на Унгария против директивата за огромните горивни съоръжения, както и за взаимни начинания с Румъния. Това е метод да отстояваме ползите си в границите на огромното европейско семейство, добави министърът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР