България не подкрепя икономически санкции спрямо Турция заради военните действия

...
България не подкрепя икономически санкции спрямо Турция заради военните действия
Коментари Харесай

Захариева: България не подкрепя икономически санкции срещу Турция

България не поддържа стопански наказания по отношение на Турция поради военните дейности в Сирия. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева пред Българска национална телевизия.
Вече над 140 000 души са тръгнали от Сирия, а над 400 000 са със усложнен достъп до чиста вода в страната, добави вицепремиерът. Към момента няма засилен бежански напън към българските граници и няма причина за суматоха, безапелационна бе Захариева.
Припомняме, че интернационалната общественост осъди военната интервенция на Анкара в Северна Сирия, а президентът на Турция Реджеп Ердоган за следващ път заплаши Европейски Съюз с бежанска рецесия.
Относно бъдещето на Скопие Захариева съобщи, че отлагането на започването на договаряния за присъединение на Северна Македония към Европейския съюз ще утежни и дестабилизира обстановката в района.
България поддържа започването на договарянията и в случай че започването им се отсрочи за март следващата година, това ще бъде голяма неточност, добави министърът на външните работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР