България не може да се похвали с ясен политически хоризонт.

...
България не може да се похвали с ясен политически хоризонт.
Коментари Харесай

Иво Христов: Не съм сив кардинал на президента

България не може да се похвали с явен политически небосвод. След Европейски Съюз и НАТО ние зациклихме. Правителството на Борисов 3 обявява същото като Борисов 1 и Борисов 2. Удобен мит е, че съм ”сив кардинал ” на президента. Не съм кардинал и нека не съм сив. Това съобщи началникът на канцеларията на президента Иво Христов, който оглави и Стратегическия съвет в президентството.
Остана поголовното асфалтиране с познатото качество. Що се отнася до другите сфери, няма ясни цели. Туризмът се задъхва, образованието деградира, не знам българин да е удовлетворен от опазването на здравето. Затова би трябвало някаква нова концепция за развиване. Основни демократични завоевания като свободата на словото са спомен. И би трябвало да се мисли за някаква опция. Това сподели Христов пред bTV, обосновавайки основаването на Стратегическия съвет.

Никой с нищо не е заплатен. Чест им прави на тези почтени и куражливи българи. Когато българите наподобяват хипнотизирани от медикрацията, то на този декор някой се рашава да мисли различно и по тази причина се желае кураж. Това е екип, който е предназначен да мисли различно на статуквото. Така Иво Христов охарактеризира Стратегическия съвет, чийто началник ще е той.

Христов разяснява и изказванието, че президентът бил срещу Ф-16: Това е непросто илюзия. Това е истината, отпечатана на противоположната страница. Президентът желае да се съблюдава процедурата за изтребителите. Внушават ни се всякакви работи, изясни той.

Той се спря и на връзките на президента с Народното събрание: Какво значи отвод да се поддържа връзка с депутатите? Те създават закони, някои от които президентът връща. Би било безконфликтно, в случай че това, което създават е качествено. Ако човек гледа българските медии, може да остане, че Конституцията не е годна и кой е президентът. Всеки идващ ход ни убеждава в това, че Народното събрание работи мъчно. Едни и същи депутати с възторг приказват едно нещо и след това го опровергават, сподели още той.

Дертлиев споделяше, че би трябвало да се ръководи с гения на нацията. Имате ли възприятието, че ръководи този гений?, попита Иво Христов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР