България не може да просперира, ако Западните Балкани не просперират

...
България не може да просперира, ако Западните Балкани не просперират
Коментари Харесай

Захариева: Просперитетът на Западните Балкани е просперитет за България


„ България не може да просперира, в случай че Западните Балкани не просперират и не са демократични “. Това съобщи външният министър Екатерина Захариева, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Външният министър съобщи, че Европейският съюз на разнообразни равнища, в това число и на равнище ръководител на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер, е удостоверил, че евроинтеграцията на Западните Балкани е негов приоритет. Според нея незадоволителният прогрес на Западните Балкани е една от аргументите Брюксел да обърне по-голямо внимание на района.

Захариева уточни, че с помощта на напъните на България останалите страни-членки са се заели доста по-силно с тази политика и ще продължат да я следват по време на своите ръководи на Европейски Съюз.

Според нея България би трябвало да бъде по-амбицирана при даването на експертна помощ по обособени браншове и министерства на страните от Западните Балкани, с цел да напреднат по пътя на евроинтеграцията. Тя счита, че средствата от предприсъединителните фондове би трябвало да бъдат ориентирани в битката против безработицата, обучение и за подобряването на ситуацията на самите жители. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР