България не може да промени позицията си, тъй като има

...
България не може да промени позицията си, тъй като има
Коментари Харесай

Посланик Ангел Ангелов: България не може да промени позицията си по рамката за преговори

България не може да промени позицията си, защото има декларация на Народното събрание и решение на държавното управление. Това, което се приказва вътре в Европейски Съюз, е проблем на съюза и това е проблем на Брюксел, а не наш проблем тук.
Това съобщи, отговаряйки на журналистически въпрос след работната закуска в министерството на външните работи на районен съд Македония, проведена в границите на българо-македонското председателство на, дали София ще промени позицията си съдържаща се в обяснителния меморандум, съобщи МИА.
 Македонският вицепремиер Никола Димитров търси поддръжка от Париж за Европейски Съюз Македонският вицепремиер Никола Димитров търси поддръжка от Париж за Европейски Съюз
Вицепремиерът на Северна Македония по европейските въпроси Никола Димитров е на двудневно работно посещаване във Франция. От Секретариат...
Запитан дали ще има българско несъгласие на първата междуправителствена конференция до края на годината, в случай че историците на двете страни в Съвместната комисия не съумеят да реализират съглашение по нерешени въпроси, българският дипломат избегна въпроса, като съобщи, че днешната среща е фокусирана върху Берлинския развой.
" Сега сме фокусирани върху завършването на Берлинския развой и демонстрираме на цяла Европа, че можем да приключим нещо сполучливо дружно ", сподели българският дипломат.
По отношение на това къде България вижда териториални искания в от македонска страна с използването на късото име на страната, дипломат Ангелов още веднъж избегна отговора, като уточни, че днешната среща е в подтекста на Берлинския развой, който съгласно него е доста значим и би трябвало да помогне за построяването на доверие сред нашите две страни.
„ Имаме огромни упования, че Берлинският развой ще докара до доближаване сред администрациите на двете страни, тъй като като съпредседатели чакаме резултати от срещите на министрите на вътрешните работи, посредством министрите на обществената отбрана, министрите на опазването на здравето и министрите на външните работи. Двете администрации трябваше да работят дружно. COVID-19 пристигна и промени проектите, само че все пак мисля, че в последна сметка ще успеем да реализираме някои резултати, които ще бъдат забележими и ще допринесат за района и доближаването му с Европейски Съюз “, сподели Ангелов.
 ВМРО-ДПМНЕ няма да поддържа анекс към контракта с България ВМРО-ДПМНЕ няма да поддържа анекс към контракта с България
Заев би трябвало да знае, че всичко, което подпише като допълнение към контракта с България, ще бъде бойкотирано от държавното управление на ВМРО-ДП...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР