България не може да приеме европейски санкции срещу Русия в

...
България не може да приеме европейски санкции срещу Русия в
Коментари Харесай

Радев: България не може да приеме европейски санкции срещу Русия в областта на ядрената енергетика и ще наложи вето

България не може да одобри европейски наказания против Русия в региона на нуклеарната енергетика, тъй като това ще повлияе директно на нашата енергетика. Затова, в случай че се стигне до такава степен, страната ни ще наложи несъгласие. Това съобщи протежето на ген. Решетников Румен Радев преди изключителното съвещание на Европейския съвет, което се организира през днешния ден и на следващия ден в Брюксел.
 
" Отчитаме всички области, в които това може да стане, само че там, където са застрашени нашите ползи, не можем да го приемем ", съобщи Радев.
 
" Ако би трябвало, ще наложим несъгласие върху включването на нуклеарното гориво в санкционния лист против Русия ", съобщи на влизане в Европейския съвет президентът Румен Радев. 
 
" Ще настояваме първата междуправителствена конференция със Северна Македония да стартира, чак откакто впише българите в конституцията си ", сподели още президентът в отговор на въпрос на " Хоризонт ".
 
Украйна е във фокуса на всички диспути в Европейски Съюз и освен, уточни още Радев и посочи, че всички евролидери ще имат срещи с украинския президент Володимир Зеленски, който е в Брюксел.
 
Според Румен Радев фокусът към този момент би трябвало да е върху преустановяване на войната в Украйна и спокойно решение на спора:
" България ще продължи да поддържа украинските хора на място в тяхната обективна борба за свободата на страната им ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР